Σάββατο, 9 Δεκεμβρίου 2023, 3:05:33 μμ

Πολιτιστικά

Σάββατο, 14 Ιουνίου 2008 04:11

ΟΠΟΝΓΑ Κιλκίς : Μέρες πολιτισμού

Συντάκτης:
Με επιτυχία, που ξεπέρασε και τις πιο αισιόδοξες προβλέψεις των διοργανωτών, παρουσίασαν το πρόγραμμα τους, τα τμήματα Κιθάρας και Αρμονίου του Ο.ΠΟ.Ν.Γ.Α. Δήμου Κιλκίς. Τα παιδιά που συμμετείχαν εντυπωσίασαν με την παρουσίαση της δουλειάς τους, που έκαναν καθ’ όλη τη χρονιά, και εισέπραξαν το ζεστό χειροκρότημα του κόσμου, που γέμισε ασφυκτικά το Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου.
Παρασκευή, 13 Ιουνίου 2008 15:06

Δραστηριότητες “Αγίου Τρύφωνα”

Συντάκτης:
Τον απολογισμό των δραστηριοτήτων και εκδηλώσεων που συμμετείχε παρουσιάζει ο σύλλογος “Αγιος Τρύφωνας” της Γουμένισσας με ανακοίνωση του διοικητικού συμβουλίου. που έχει ως εξής:
Το Δ.Σ. του Πολιτιστικού Συλλόγου “Άγιος Τρύφων” προσέθεσε ζωντάνια στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου. Για δεύτερη συνεχόμενη φορά παρέλασαν δύο χορευτικά τμήματα, εφηβικό και παιδικό, παρασέρνοντας τον κόσμο σε ένα ζεστό παρατεταμένο χειροκρότημα.
Πέμπτη, 12 Ιουνίου 2008 14:40

Μάγεψαν οι “Κουκλοπαίχτες”

Συντάκτης:
Οι ερασιτέχνες “κουκλοπαίχτες” της Πολιτιστικής Εταιρείας Εκπαιδευτικών υποδυόμενοι με απόλυτη συνέπεια και υπευθυνότητα το ρόλο τους, μάγεψαν ακόμη μία φορά το κοινό που κατέκλυσε την αίθουσα του Συνεδριακού Κέντρου του Δήμου στις 23, 25, 2 και 27 Μαϊου, για να απολαύσει τη θαυμάσια παράσταση κουκλοθεάτρου του Carlo Collodi “Πινόκιο”.
Δευτέρα, 09 Ιουνίου 2008 04:37

“Δον Περλιμπλίν”

Συντάκτης:
 Πέρασαν 110 χρόνια από τη γέννηση του Φ. Γκ. Λόρκα, του ξεχωριστού θεατρικού συγγραφέα και μοναδικού ποιητή, που τόσο νωρίς, άδικα και βίαια έχασε τη ζωή του και ενώ είχε τόσα πολλά ακόμα να δώσει. Αυτό το μεγάλο ανάστημα της παγκόσμιας λογοτεχνίας, τίμησε η “ΤΕΧΝΗ”, ανεβάζοντας επί σκηνής το μικρό αριστούργημα του “Δον Περλιμπλίν”.
Παρασκευή, 06 Ιουνίου 2008 04:46

Η Πολιτιστική Εταιρία Εκπαιδευτικών στο Δουβλίνο

Συντάκτης:
 Στα μέσα Μαΐου πραγματοποιήθηκε η τελευταία συνάντηση της Πολιτιστικής Εταιρίας Εκπαιδευτικών με τους εταίρους, Φιλανδούς, Νορβηγούς, Ισπανούς, Πολωνούς και Ιρλανδούς στο Δουβλίνο, στην Ιρλανδία, Στη διάρκεια της τετραήμερης συνάντησης, έγινε συζήτηση πάνω στην εξέλιξη του προγράμματος, παρουσιάστηκαν οι δραστηριότητες κάθε χώρας, ακολούθησε ανταλλαγή απόψεων και εκφράστηκαν τα συμπεράσματα για την επιτυχία του προγράμματος. Το θέμα της συνάντησης ήταν « Πολιτισμός και Γλώσσα προάγουν τον Πολίτη »  στα πλαίσια του προγράμματος Εκπαιδευτική Σύμπραξη Grundtvig – Δια Βίου Μάθηση, με έμφαση στην θεατρική διαδικασία.
Στην αίθουσα “Μανόλης Ανδρόνικος” της “ΤΕΧΝΗΣ” την Κυριακή 1 Ιουνίου 2008, οι μαθητές Δημοτικών Σχολείων, που διδάχτηκαν “Αρχαία Ελληνικά για αρχάριους” από το φιλόλογο Θανάση Χατημητάκο, πρώην Λυκειάρχη, έδειξαν στους γονείς τους και σε πολλούς φίλους γονέων και της “ΤΕΧΝΗΣ” τι έμαθαν στη σχολική χρονιά που πέρασε παρουσιάζοντας ένα θεατρικό δρώμενο, που κατέληξε στην απαγγελία του νεκρικού διαλόγου του Λουκιανού -συγγραφέα του 2ου αιώνα μ.Χ. “Μένιππος”.
Tην Κυριακή 22 Απριλίου  2007 αναβιώθηκε από το Σύλλογο Ανατολικορωμυλιωτών για 4η φορά το έθιμο της «Περπέρως». Δύο ομάδες κοριτσιών επισκέφθηκαν αρκετές γειτονιές στο Πολύκαστρο και αντήχησαν στα νοικοκυριά οι δροσερές φωνές των κοριτσιών που τραγουδούσαν
Σάββατο, 31 Μαϊος 2008 15:02

26α ΠΟΛΥΚΑΣΤΡΙΝΑ

Συντάκτης:
 Πλούσιο θα είναι και φέτος το πρόγραμμα των ΠΟΛΥΚΑΣΤΡΙΝΩΝ, που ξεκινά το Σάββατο 7 Ιουνίου και ολοκληρώνεται την Κυριακή 22 Ιουνίου.
Για τα 26α Πολυκαστρινά, λοιπόν, θα έχουμε:
Σάββατο 7 Ιουνίου 2008
20:30  Παρουσίαση Μουσικών Τμημάτων του Δημοτικού Κέντρου Πολιτισμού & Πληροφόρησης Πολυκάστρου. (ΑΙΘΟΥΣΑ Δ. Κ. Π. &Π.)
Κυριακή 8 Ιουνίου 2008
 Ένα ανοιξιάτικο πανηγύρι παρακολούθηαν οι φίλοι του Λυκείων των Ελληνίδων, με αφορμή μια ακόμη μουσικοχορευτική παράσταση του. Η εκδήλωση, που είχε τίτλο “με του Μαγιού τις μυρωδιές, χορεύουν νιοι και κοπελιές”, πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 17 Μαϊου, στην κεντρική πλατεία Ειρήνης της πόλης μας. Με τη βοήθεια του υπέροχου καιρού το κοινό είχε την ευκαιρία να δει τα χρώματα και να οσμιστεί τις μυρωδιές των χορών, των τραγουδιών και των εθίμων από όλες τις γωνιές της Ελλάδας.
Παρασκευή, 30 Μαϊος 2008 15:19

Εκθεση ζωγραφικής και κεραμικής

Συντάκτης:
 Παρουσία πολλών γονέων και παιδιών, των αντιδημάρχων Χρήστου Σπίγκου και Φαίδωνα Ρωμανίδη, πραγματοποιήθηκαν τα  εγκαίνια της ετήσιας έκθεσης των παιδικών  τμημάτων ζωγραφικής και κεραμικής του Εικαστικού εργαστηρίου  τη περασμένη Δευτέρα 26 Μαΐου στο φουαγιέ του Συνεδριακού Κέντρου του Δήμου Κιλκίς.  Τα παιδιά με το δικό τους μοναδικό τρόπο εκφράστηκαν δημιουργώντας όμορφες ζωγραφιές με μεγάλη ποικιλία θεμάτων αλλά και έργα της κεραμικής που εντυπωσίασαν τους παραβρισκόμενους.