Πέμπτη, 25 Ιουλίου 2024, 10:16:27 μμ

Πολιτιστικά

Παρασκευή, 25 Ιουνίου 2010 14:10

Ποντιακόν πανοϋρ από τους Ακρίτες

Συντάκτης:
Η μεγάλη αυτή παραδοσιακή γιορτή θα πραγματοποιηθεί στον αύλιο χώρο του Σπιτιού του Πόντου και περιλαμβάνει πλήθος μουσικοχορευτικών εκδηλώσεων. Κατά τη διάρκεια του διημέρου το κοινό μπορεί να απολαύσει χορευτικά συγκροτήματα από την Ελλάδα και την Κύπρο, με πολυμελή παρουσία του αδελφού πολιτιστικού ομίλου «ΑΘΑΝΑΣΙΑ» Κιτίου και με τον κορυφαίο χορευτή των ποτηριών Γ. Θεοδούλου. Οι παραβρισκόμενοι θα διασκεδάσουν με ποντιακή μουσική και πλούσιο πρόγραμμα στο οποίο φέτος θα συμμετέχουν οι Δ. Παπαδόπουλος, Κ. Τριανταφυλλίδης, Φ. Απατσίδης, Γ. Ιακωβίδης.
Παρασκευή, 25 Ιουνίου 2010 14:10

Κουκλοθέατρο από «ΘΑΜΥΡΙΣ»

Συντάκτης:
Παράσταση κουκλοθεάτρου πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία από τον Λαογραφικό Σύλλογο Καμπάνης «ΘΑΜΥΡΙΣ», την Κυριακή 20 Ιουνίου στο πνευματικό Κέντρο του Ι.Ν. Αγίου Αθανασίου. Με πρωτοτυπία, ευαισθησία και πάνω απ΄ όλα ταλέντο η  παιδική σκηνή κουκλοθεάτρου παρουσίασε το λαϊκό παραμύθι « του ψαρά το παιδί». Τέτοιου είδους παραστάσεις, που προκαλούν πάντοτε το ενδιαφέρον μικρών και μεγάλων, μεταφέρουν μηνύματα με έναν άκρως δημιουργικό και ευχάριστο τρόπο.
Τετάρτη, 23 Ιουνίου 2010 16:35

Οδοιπορικό στο Ρούπελ

Συντάκτης:

roupelΤην Κυριακή 6 Ιουνίου 2010 ο νεοσύστατος  Σύλλογος Συνταξιούχων  Πολιτικών Δημοσίων Υπαλλήλων Νομού Κιλκίς πραγματοποίησε την πρώτη του εκδήλωση-εκδρομή με βασικό προορισμό το ιστορικό οχυρό Ρούπελ στα Ελληνοβουλγάρικα σύνορα. Στις 07:45 αναχωρήσαμε από την πλατεία Ειρήνης και μέσω του λεκανοπεδίου των Μουριών σε μία περίπου ώρα το λεωφορείο έκανε την πρώτη του στάση, σύμφωνα με το πρόγραμμα,  στο Ακριτοχώρι, το πανέμορφο γυναικείο μοναστήρι του Τιμίου Προδρόμου. Εκκλησιαστήκαμε για λίγο και συνεχίσαμε το ταξίδι γευόμενοι τα εδέσματα που προσέφεραν για πρωινό οι κυρίες Ξηρουδάκη και Σερασκέρη και ο Σύλλογος. Ταυτόχρονα ενημερωθήκαμε για τα οχυρά και το Ρούπελ. Με σύμμαχο τον ιδανικό για την περίσταση καιρό, ανεβήκαμε στο ύψωμα του ιστορικού Ρούπελ όπου μας υποδέχτηκαν χαμογελαστοί οι στρατιώτες της φρουράς του.

Τετάρτη, 23 Ιουνίου 2010 16:33

Πανδαισία χορού στη 2η συνάντηση Παιόνων

Συντάκτης:
paionesΤην Κυριακή 20 Ιουνίου 2010 στις 8:00μ.μ., πραγματοποιήθηκε συνάντηση χορευτικών Παραδοσιακών τμημάτων, στην πλατεία Θ. Ζελένκου, σε μια πραγματικά χορευτική πανδαισία που κράτησε δυόμισι ώρες. Κατάμεστη η πλατεία από πλήθος κόσμου. Άρτια παρουσίαση, επαγγελματική απόδοση και πάνω από όλα έντονο κέφι από όλα τα παιδιά, τους εφήβους και ενήλικες των χορευτικών ομάδων. Στοιχεία που εισέπραττε ο θεατής και δημιουργούσε έντονη διάθεση και ευθυμία. Οι θεατές πολλές φορές μάλιστα με το χειροκρότημα τους συνόδευαν τους χορευτές.
Δευτέρα, 21 Ιουνίου 2010 18:53

Ποδηλατάδα στη Δοϊράνη

Συντάκτης:
podilatadaΜε εξαιρετική επιτυχία ολοκληρώθηκε η εκδήλωση «Γιατί το ποδήλατο εκτός από Βόλτα είναι και Ταξίδι», που οργάνωσε η διεύθυνση  Πολιτισμού-Τουρισμού – Αθλητισμού της Ν.Α Κιλκίς, την περασμένη Κυριακή 13.06.2010. Ποδηλατικές ομάδες από τη Θεσσαλονίκη και το Κιλκίς, ένωσαν τα… ποδήλατά τους σε μια ξεχωριστή εκδήλωση στην περιοχή Μουριών-Δοϊράνης. Η ομάδα των 150 ποδηλατών ξεκίνησε από τη Θεσσαλονίκη με τρένο που ναύλωσε ειδικά γι αυτό το σκοπό η Νομαρχία Κιλκίς. Το τρένο έκανε μια ενδιάμεση στάση στο Σ.Σ Κιλκίς όπου ανέβηκαν και κάποιοι ποδηλάτες από την περιοχή του Κιλκίς.
Δευτέρα, 21 Ιουνίου 2010 18:48

Δράση “Αγ. Τρύφωνα”

Συντάκτης:
Ο Πολιτιστικός Σύλλογος "Άγιος Τρύφων" Γουμένισσας συμμετείχε σε μια σειρά εκδηλώσεων αναδεικνύοντας την παράδοση, τα ήθη-έθιμα και τον πολιτισμό. Στις 16.5.2010 συμμετείχε με τα δύο παιδικά του τμήματα στο φεστιβάλ παραδοσιακών χορών στο Καλαμπάκι Δράμας μαζί με άλλους 22 συλλόγους απ’ όλη την Ελλάδα, όπου και απέσπασε το θερμό και παρατεταμένο χειροκρότημα του κόσμου τόσο για τις χορευτικές φιγούρες όσο και για την άριστη εμφάνιση των παραδοσιακών φορεσιών.
lykeioΕντυπωσιακή ήταν η παρουσία του τμήματος των παραστάσεων του Λυκείου Ελληνίδων Κιλκίς στην πόλη της Βέροιας, το βράδυ του Σαββάτου 12 Ιουνίου 2010. Το Λ.Ε.Κ. συμμετείχε στο Αντάμωμα των Λυκείων των Ελληνίδων που διοργανώθηκε, στην πόλη της Βέροιας, με αφορμή τον εορτασμό των 30 χρόνων από την ίδρυση του Λυκείου των Ελληνίδων Βέροιας.
Πέμπτη, 17 Ιουνίου 2010 21:04

Σχολική γιορτή στη Ν. Σάντα

Συντάκτης:
santaΜε μία όμορφη και πολυθεματική γιορτή, που περιείχε λόγο, χορό, μουσική και τραγούδι, τα παιδιά του Δημοτικού Σχολείου Ν. Σάντας του Δήμου Γαλλικού αποχαιρέτισαν την σχολική χρονιά 2009 – 2010, την Δευτέρα 14 Ιουνίου. Η εκδήλωση και είχε τίτλο «Σεργιάνι στην Ελλάδα». Με μεταφορικό μέσο το χορό και με συντροφιά την αφήγηση και τη μουσική το παρευρισκόμενο πλήθος άκουσε από τους μαθητές για τις φυσικές ομορφιές της Ελλάδας και είδε την παράδοσή της μέσα από τους χορούς.
Τετάρτη, 16 Ιουνίου 2010 17:25

Καλοκαιρινή γιορτή 12ου Νηπιαγωγείου Κιλκίς

Συντάκτης:
12o_nipiagogeioΤην Παρασκευή 11 Ιουνίου 2010 πραγματοποιήθηκε στον προαύλιο χώρο του 12ου Νηπιαγωγείου Κιλκίς η καλοκαιρινή γιορτή του κλασικού τμήματος. Τα παιδιά του Νηπιαγωγείου διαπραγματεύτηκαν  6 μύθους του Αισώπου, περνώντας  μηνύματα  και διδάγματα φιλίας, αλληλοσεβασμού, διαπροσωπικών σχέσεων, εκτίμησης και πάνω από όλα τη δύναμη της αλήθειας. Ήταν μια συλλογική δουλειά και σ’ αυτή την προσπάθεια το Νηπαιγωγείο είχε αρωγούς,  τον Διευθυντή  του 2ου Δημοτικού Σχολείου Κιλκίς, κ. Ραμπίδη, για τον δανεισμό της μικροφωνικής εγκατάστασης , καθώς και τον κ. Δούνα ,εκπαιδευτικό-γονέα, για την εγκατάσταση των μικροφώνων.
Τετάρτη, 16 Ιουνίου 2010 17:23

Μαθήματα εικαστικών στο Σύλλογο Ρυζίων

Συντάκτης:
riziaΜε μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκαν τα μαθήματα εικαστικών που πραγματοποιήθηκαν στο Τμήμα Ενηλίκων του Πολιτιστικού Συλλόγου Ρυζίων. Το πρόγραμμα αυτό υλοποιήθηκε στα πλαίσια «Της Διά Βίου Εκπαίδευσης» και το παρακολούθησαν άνδρες και γυναίκες, με εκπαιδεύτρια την κα Ελένη Ζαμανοπούλου, η οποία με τον ενθουσιασμό της και τη μεταδοτικότητά της  προκάλεσε το ενδιαφέρον των εκπαιδευομένων και τα αποτελέσματα ήταν εκπληκτικά.