Πέμπτη, 13 Ιουνίου 2024, 12:47:47 πμ

Πολιτιστικά

Σάββατο, 20 Φεβρουαρίου 2010 06:44

Αποκριά με τρελό ξεφάντωμα στη Ν. Σάντα

Συντάκτης:

Πολύχρωμα άρματα και πολλή σάτιρα. Η πολιτική πραγματικότητα, τα γεγονότα και τα πρόσωπα της επικαιρότητας έδωσαν έμπνευση στους καρναβαλιστές που με πολύ χιούμορ και φαντασία συμμετείχαν στην παρέλαση στη Νέα Σάντα.

Δευτέρα, 15 Φεβρουαρίου 2010 08:22

Χορός Ανατολικορωμυλιωτών

Συντάκτης:

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε ο ετήσιος χορός του Συλλόγου Ανατολικορωμυλιωτών Πολυκάστρου. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι Βουλευτές του ν. Κιλκίς, κος Γ. Φλωρίδης, κος Παραστατίδης  ο πολιτευτής κος Γεωργαντάς, ο Νομάρχης κος Μπαλάσκας  ο Δήμαρχος Πολυκάστρου κος Σμυδάκης,  οι Αντιδήμαρχοι και Δημοτικοί σύμβουλοι κ οι πρόεδροι  τοπικών πολιτιστικών φορέων του τόπου μας και γενικά του Ν. Κιλκίς καθώς επίσης  ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Ανατολικής Ρωμυλίας (ΠΟΣΑΡ) κος Ιωάννης Μηνούδης ο οποίος απένειμε στον Δήμαρχο κ. Σμυδάκη το βιβλίο των πρακτικών του 1ου Συνεδρίου Συλλόγων Ανατολικής Ρωμυλίας συνοδευόμενος από μέλη του Δ.Σ της ΠΟΣΑΡ τον Α’ Αντιπρόεδρο  κ. Πραντσίδη Γιάννη τον ταμία  κ. Μπουτσικούδη Κώστα και τον κ. Αστεριο Τάτση.

Δευτέρα, 15 Φεβρουαρίου 2010 08:12

Ζωντάνεψαν οι μνήμες, τιμήθηκαν οι δάσκαλοι

Συντάκτης:

Η γιορτή των Τριών Ιεραρχών, η Γιορτή των Γραμμάτων,  ήταν μια καλή ευκαιρία για τον Ποντιακό Πολιτιστικό Σύλλογο Χωρυγίου να τιμήσει τους ανθρώπους που μόχθησαν μέσα στις τάξεις, για να μάθουν γράμματα, για να προκόψουν οι νέοι του χωριού, σ' εποχές δύσκολες, σε καιρούς φτωχούς.

Πέμπτη, 11 Φεβρουαρίου 2010 12:24

Ξεφάντωσαν τα παιδιά του Λυκείου Ελληνίδων

Συντάκτης:

Ξεφάντωσαν τα παιδιά στον αποκριάτικο χορό του Λυκείου Ελληνίδων Κιλκίς, που πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία την Κυριακή 31 Ιανουαρίου, στον «Κήπο». Ντυμένοι απίθανοι μασκαράδες οι μικροί φίλοι του Λυκείου,με αστείρευτο κέφι και ζωντάνια χόρεψαν, τραγούδησαν και έπαιξαν πολλά παιχνίδια με την καθοδήγηση δύο κλόουν και μουσικής.

Πέμπτη, 11 Φεβρουαρίου 2010 12:23

«Έλα βρε Χαραλάμπη να σε παντρέψουμε…»

Συντάκτης:

Οι γυναίκες του Συλλόγου Γυναικών Πεδινού, σώνει και καλά «Έλα βρε Χαραλάμπη να σε παντρέψουμε, να φάμε και να πιούμε και να χορέψουμε». Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος οι γυναίκες  του συλλόγου αναβίωσαν το έθιμο του γερό Χαραλάμπη την  Κυριακή, 7 Φεβρουαρίου, στο Πολιτιστικό Κέντρο του οικισμού. Πρόκειται για ένα έθιμο που έφεραν μαζί τους οι πρόγονοι των σημερινών κατοίκων του οικισμού από την περιοχή των 40 Εκκλησιών της Ανατολικής Θράκης, την περίοδο της ανταλλαγής πληθυσμών.

“Παράδοση, μια λέξη τραυματισμένη και παρεξηγημένη στις μέρες μας. Πολλοί νομίζου πως είναι ένα μουσειακό απολίθωμα, κάτι που έχει χαθεί, μια ανάμνηση του παρελθόντος. Είναι όμως κάτι πολύ διαφορετικό η παράδοση. Να τι μας λέει ο Φώτης Κόντογλου γι’ αυτήν.

Πέμπτη, 11 Φεβρουαρίου 2010 12:21

Κοπή πίτας και νέα διοίκηση στο Χειμαδιό

Συντάκτης:

Μέσα σε μια ζεστή ατμόσφαιρα το απόγευμα της Κυριακής 31.1.2010 καλέστηκαν τα μέλη και οι κάτοικοι του Χειμαδιού για την καθιερωμένη κοπή της πρωτοχρονιάτικης βασιλόπιτας του Πολιτιστικού Συλλόγου Χειμαδιού. Η εκδήλωση ξεκίνησε με χαιρετισμό από την πρόεδρο του Δ.Σ. Κυριακή Αναστασιάδου, η οποία στον απολογισμό αναφέρθηκε στις δραστηριότητες του Συλλόγου κατά τη διετία 2008-09.

Τρίτη, 09 Φεβρουαρίου 2010 11:21

Τιμή στα γράμματα και στους νέους

Συντάκτης:

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε από το Δημοτικό Κέντρο Πολιτισμού και Πληροφόρησης Πολυκάστρου ο εορτασμός των Τριών Ιεραρχών. Στα πλαίσια του εορτασμού αυτού γίνεται και η καθιερωμένη πλέον βράβευση των μαθητών του Δήμου Πολυκάστρου, που έχουν αποφοιτήσει με άριστα από το Δημοτικό, το Γυμνάσιο και το Λύκειο, καθώς και των επιτυχόντων στα ανώτερα και ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας μας κατά το σχολικό έτος 2008 – 2009.

Πρωτοφανή επιτυχία σημείωσαν οι πανηγυρικές εκδηλώσεις στον Αγ. Αντώνιο που διοργάνωσε ο Πολιτιστικός Σύλλγος Αγ. Αντωνίου σε άμεση συνεργασία με την εκκλησία του Αγ. Αντωνίου και την επιτροπή της εκκλησίας. Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν την παραμονή του Αγ. Αντωνίου με την περιφορά της εικόνας στους δρόμους του χωριού.

Κυριακή, 07 Φεβρουαρίου 2010 14:49

Η πίτα του Συλλόγου Γυναικών Αγ. Παντελεήμονα

Συντάκτης:

Με χαρούμενη διάθεση και με πολλές θερμές ευχές για το νέο έτος η κυρία Τεμεκενίδου Παρθένα, πρόεδρος της Κίνησης Γυναικών Αγ. Παντελεήμων υποδέχτηκε φίλους και μέλη στην καθιερωμένη κοπή της πρωτοχρονιάτικη πίτας, την Κυριακή 31 Ιανουαρίου, στο κατάστημα  «νόστιμον ήμαρ» στον Αγ. Παντελεήμονα.