Κυριακή, 21 Ιουλίου 2024, 4:47:55 πμ

Πολιτιστικά

Τρίτη, 26 Αυγούστου 2008 14:34

Εκδηλώσεις στα Αμάραντα

Συντάκτης:
Ένα πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων θα παρουσιάσουν οι Σύλλογοι “Αμάραντος” και Αμαραντιωτών Θεσσαλονίκης, με την ευκαιρία της τοπικής πανήγυρης.
Το πλήρες πρόγραμμα των εκδηλώσεων έχει ως εξής:
Τρίτη, 26 Αυγούστου 2008 14:32

Διήμερο χαράς και δημιουργίας στον Φανό

Συντάκτης:
Διήμερο πολιτιστικών εκδηλώσεων που πραγματοποιούνται με αφορμή τη γιορτή  του Αγίου Ιωάννη Προδρόμου,  28 και 29 Αυγούστου οργανώνει στον Φανό Παιονίας ο εκεί πολιτιστικός σύλλογος με τη συνεργασία του δήμου.
Δευτέρα, 25 Αυγούστου 2008 15:19

Οι γιαγιάδες του Πολύπετρου

Συντάκτης:
 Οι γιαγιάδες του Πολυπέτρου ήταν όλα τα… λεφτά! Οι τρεις γιαγιάδες τραγούδησαν παραδοσιακό τραγούδι του γάμου, συνοδεύοντας το χορευτικό του συλλόγου στις εκδηλώσεις του δήμου Ευρωπού, στην πλατεία Ευρωπού. Καταχειροκροτήθηκαν οι γιαγιάδες και το άξιζαν.
Δευτέρα, 25 Αυγούστου 2008 15:12

Στη Λευκάδα οι “ΑΚΡΙΤΕΣ”

Συντάκτης:
 Στο 46ο Φολκλορικό Διεθνές Φεστιβάλ του Δήμου Λευκάδος συμμετείχαν οι Ακρίτες του Πολυκάστρου με μεγάλη επιτυχία. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε σε ανοιχτό θέατρο στην πόλη της Λευκάδας από τις 16 έως στις 20 Αυγούστου, κερδίζοντας το ζεστό χειροκρότημα εκατοντάδων θεατών.
 Στις εκδηλώσεις συμμετείχαν εκτός από τους Ακρίτες, τριάντα συγκροτήματα απ’ όλη την υφήλιο με αποτέλεσμα ν’ ακουστούν διαφορετικές μουσικές και χοροί απ’ όλο τον κόσμο και να έρθουν σ’ επαφή εκατοντάδες νεολαίοι.
Παρασκευή, 22 Αυγούστου 2008 14:01

EcoFestival Kroussia 2008

Συντάκτης:
 Ένα τριήμερο συναυλιών, εκδηλώσεων και εκθέσεων θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν οι κάτοικοι του νομού στον πανέμορφο χώρο της ξενοδοχειακής μονάδας «Κρούσια», στην Ποντοκερασιά και στην κορυφή της οροσειράς των Κρουσίων.
Οι εκδηλώσεις οργανώνονται από το studio Accordo και το πλήρες πρόγραμμα έχει ως εξής:
Παρασκευή, 22 Αυγούστου 2008 12:59

Η Ευρωπός του πολιτισμού

Συντάκτης:
 Ένα πλούσιο δεκαήμερο εκδηλώσεων διοργανώνουν ο Δήμος Ευρωπού και το Πολιτιστικό του Κέντρο, με την ευκαιρία της τοπικής πανήγυρης της Ευρωπού.
Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν την Κυριακή, με σκοπευτικούς αγώνες, ποδοσφαιρική συνάντηση, συναυλία Rock μουσικής και παραδοσιακούς χορούς των Συλλόγων του δήμου.
Παρασκευή, 22 Αυγούστου 2008 12:51

30α Αξιουπολίτικα 2ο Φεστιβάλ Αξιού

Συντάκτης:
Ένα πλούσιο 7ήμερο εκδηλώσεων στην Αξιούπολη, αλλά και στις όχθες του Αξιού ποταμού θα έχουν την ευκαιρία ν’ απολαύσουν οι κάτοικοι του νομού. Το πλήρες πρόγραμμα των 30ων Αξιουπολίτικων και του 2ου Φεστιβάλ Αξιού έχουν ως εξής:
Παρασκευή, 01 Αυγούστου 2008 06:12

«Νόστοι» από Ιταλία και Ελλάδα

Συντάκτης:
Μία έκθεση με συμβολική σημασία εγκαινιάζεται τον Σεπτέμβριο στο Νέο Μουσείο Ακροπόλεως. Η έκθεση «Nostoi: capolavori ritrovati» περιλαμβάνει 75 αρχαία αριστουργήματα που έπεσαν θύμα αρχαιοκαπηλίας και στη συνέχεια επαναπατρίστηκαν -σε Ελλάδα και Ιταλία. Η έκθεση έχει ήδη παρουσιαστεί με μεγάλη επιτυχία στο Παλάτσο Κιρινάλε της Ρώμης και αποτελεί ένα συμβολικό μήνυμα για την έλλειψη των Γλυπτών του Παρθενώνα.
 Ένα πολιτιστικό ταξίδι πραγματοποίησαν οι «Αργοναύτες» στην Τσεχία την τελευταία εβδομάδα του Ιουνίου, για να λάβουν μέρος σε εκδηλώσεις τις οποίες και διοργάνωσε ο εκεί ελληνισμός.
Ήταν μια πρωτόγνωρη εκδήλωση, προσεγμένη σε κάθε της λεπτομέρεια που αφορούσε τα εξήντα χρόνια των Ελλήνων πολιτικών προσφύγων ύστερα από την καταφυγή τους στη φιλόξενη χώρα της Τσεχίας.
Τετάρτη, 23 Ιουλίου 2008 07:32

Δημοτικό Ωδείο στο Πολύκαστρο

Συντάκτης:
 Τη δημιουργία Δημοτικού Ωδείου Πολυκάστρου προωθεί η δημοτική αρχή Πολυκάστρου, μέσω του Δημοτικού Κέντρου Πολιτισμού και Πληροφόρησης. Ήδη έχει κατατεθεί στο υπουργείο Πολιτισμού το σχετικό αίτημα για την αναγνώριση του Ωδείου και είναι πλέον θέμα χρόνου το ν’ αποκτήσει η πόλη το δικό της Ωδείο. Τα πρώτα εξαιρετικά δείγματα γραφής που γίνονται προς αυτήν την κατεύθυνση παρουσιάσθηκαν στα «Πολυκαστρινά», όπου μαθητές και δάσκαλοι των Μουσικών Τμημάτων του Δημοτικού Κέντρου, υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του Ευάγγελου Μπαλτά, ενθουσίασαν το μουσόφιλο κοινό.