Τετάρτη, 21 Φεβρουαρίου 2024, 5:39:59 μμ

Πολιτιστικά

Παραδοσιακό Κουρμπάνι με εδέσματα και κρασί για όλους και όλες διοργανώνεται από τον Πολιτιστικό Σύλλογο «Άγιος Τρύφων» την Πέμπτη 1 Φεβρουαρίου στη Γουμένισσα.

Παρασκευή, 26 Ιανουαρίου 2024 13:12

Έφεδροι με διαρκή κοινωνική παρουσία και προσφορά

Συντάκτης:

Την Κυριακή 21 Ιανουαρίου 2024 στη Λ.Α.Φ. Κιλκίς πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη ετήσια εκδήλωση κοπής της βασιλόπιτας του Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών Νομού Κιλκίς.

Ο Περιβαλλοντικός Σύλλογος Περιπατητών Κιλκίς διοργανώνει ημερήσια εκδρομή την Κυριακή 25 Φεβρουαρίου στον Σ.Σ. Αγγίστας, στο σπήλαιο Μααρά, στο Α. Κεφαλάρι και στην Δράμα.

Η επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «ΝΕΑ ΙΣΧΥΡΗ ΠΑΙΟΝΙΑ» κ. Σοφία Ιορδανίδου, συγχαίρει το νέο αστυνομικό διευθυντή Κιλκίς κ. Δημόκριτο Δεμερτζίδη. Η συγχαρητήρια επιστολή έχει ως εξής:

Πέντε χρόνια πριν. Διαβάστε τι έγραφε η καθημερινή εφημερίδα ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς (25-1-2019)

Η καθιερωμένη Αρτοκλασία προς τιμή του Αγίου Ευγενίου του Τραπεζουντίου, προστάτη του Συλλόγου Καρκινοπαθών Κιλκίς & Παιονίας πραγματοποιήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου 20 Γενάρη 2024 στο Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στο Κιλκίς όπου τελέστηκε ο Αρχιερατικός Εσπερινός προεξάρχοντος του Μητροπολίτη Κιλκισίου κ.κ.Βαρθολομαίου. 

Πέμπτη, 25 Ιανουαρίου 2024 08:37

«Ο γάμος του Χαραλάμπη» στο Πεδινό

Συντάκτης:

Το παραδοσιακό έθιμο «Ο γάμος του Χαραλάμπη» θα πραγματοποιηθεί στο Πεδινό, μέσα από μια εθελοντική πρωτοβουλία κατοίκων.

Η εκδήλωση θα γίνει την Κυριακή 11 Φεβρουαρίου και θα είναι ένα όμορφο γλέντι αποκλειστικά για γυναίκες. Η παρέα των γυναικών θα ξεκινήσει στις 12 το μεσημέρι με χορό και τραγούδι από το Πολιτιστικό Κέντρο του χωριού και θα καταλήξει στις 1μ.μ. στην ταβέρνα «Μένιος», όπου θα συνεχιστεί το γλέντι με ζωντανή μουσική.

Στον χώρο του Δημοτικού Σχολείου Πλαγίων, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πλαγίων υποδέχεται τους φίλους του σε μια ξεχωριστή εκδήλωση που σηματοδοτεί την έναρξη μιας νέας, γεμάτης προσδοκιών χρονιάς.

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος "Οι Παιόνες" διοργανώνει την ετήσια εκδήλωση της κοπής της Βασιλόπιτας την Κυριακή 28 Ιανουαρίου στις 5 το απόγευμα, στο χώρο του καφέ "Επέστρεφε" στην Γουμένισσα.

 Την Κυριακή 4 Φεβρουαρίου 2024 στο Πολιτιστικό Κέντρο του Άσπρου, από τις 10:00 μέχρι και τις 12:30 θα πραγματοποιηθεί η 34η Αιμοδοσία των μελών της "Τράπεζας Αίματος" Άσπρου - Αξιοχωρίου.