Πολιτιστικά
Με εξαιρετική επιτυχία διοργανώθηκαν και πραγματοποιήθηκε στη Γουμένισσα το Σάββατο 8.12.2007 από το Τοπικό Τμήμα Ελληνικού Οδηγισμού επετειακή εκδήλωση για τα 75 χρόνια από την ίδρυση του Σώματος αυτού στην Ελλάδα. Το Πνευματικό Κέντρο της κωμόπολης κατάλληλα στολισμένο με πανό, αφίσες, φωτογραφίες από παλιές και πρόσφατες δραστηριότητες του Οδηγισμού στην Πατρίδα μας και στη Γουμένισσα ήταν γεμάτο από άτομα κάθε ηλικίας, παλιούς και νέους Οδηγούς, Αστέρια, Πουλιά και Στελέχη του Σώματος.
Τρίτη, 18 Δεκεμβρίου 2007 09:43
Η Πολιτιστική Εταιρία Εκπαιδευτικών στο Goldap Πολωνίας
Συντάκτης: Eidisis.gr
Μέλη της Πολιτιστικής Εταιρίας Εκπαιδευτικών Νομού Κιλκίς επισκέφθηκαν τη Βαρσοβία και το Γκόλνταπ της Πολωνίας στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού Προγράμματος -Δια βίου Μάθηση- GRUNDTNIG- με γενικό θέμα “Πολιτισμός και Γλώσσα προάγουν τον Πολίτη”, και με επιμέρους θέμα “Η καλλιέργεια της Γλώσσας και Πολιτιστικές επιρροές μέσα από το Δράμα και το Θεατρικό Παιχνίδι”.

Στα ήδη υπάρχοντα 15 Σχολεία, σε Π.Γ.Δ.Μ., Βουλγαρία, Μολδαβία, προσετέθη ακόμη ένα, στην Γκαγκαουζία (Μολδαβία).



Διοργανωτές ήταν ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Παιδιών με Ειδικές Ανάγκες, ο Σύλλογος Αναπήρων Κιλκίς, το Ειδικό Σχολείο, το Ε.Ε.Ε.Ε.Κ., το Κ.Δ.Α.Π. Μ.Ε.Α. και το Κέντρο Κοινωνικής Στήριξης.
Η ημερίδα εντάσσονταν στα πλαίσια της παγκόσμιας ημέρας ατόμων με αναπηρία (3 Δεκέμβρη). Στόχος των διοργανωτών ήταν να αναδειχθούν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα άτομα με αναπηρία στην καθημερινότητα τους.
Πέμπτη, 13 Δεκεμβρίου 2007 14:37
H δράση του Συλλόγου Αγ. Αντωνίου “Τα Κρούσια”
Συντάκτης: Eidisis.gr
Ο πολιτιστικός - Μορφωτικός σύλλογος Αγ. Αντωνίου “Τα Κρούσια” συνεχίζει τις δραστηριότητές του.
Μέσα στον Δεκέμβρη του 2007 ο σύλλογος σε συνεργασία με την εκκλησιαστική επιτροπή συνεχίζει να δημιουργεί καλύτερς προϋποθέσεις λειτουργίας του κτηρίου - στολίδη που κατασκευάστηκε τα έτη 2005 -2006 με την βοήθεια των κατοίκων, της ΑΝΚΙ και του προέδρου της κ. Παύλου Πασσαλίδη, καθώς επίσης και της τότε Δημοτικής αρχής του Δήμου Κρουσίων.
Μέσα στον Δεκέμβρη του 2007 ο σύλλογος σε συνεργασία με την εκκλησιαστική επιτροπή συνεχίζει να δημιουργεί καλύτερς προϋποθέσεις λειτουργίας του κτηρίου - στολίδη που κατασκευάστηκε τα έτη 2005 -2006 με την βοήθεια των κατοίκων, της ΑΝΚΙ και του προέδρου της κ. Παύλου Πασσαλίδη, καθώς επίσης και της τότε Δημοτικής αρχής του Δήμου Κρουσίων.
Τετάρτη, 12 Δεκεμβρίου 2007 04:38
Το 9ο χορωδιακό φεστιβάλ του Π. Μ. Συλλόγου Κιλκίς
Συντάκτης: Eidisis.gr

Κυριακή, 09 Δεκεμβρίου 2007 05:20
Λύκειο Ελληνίδων Κιλκίς : “Η χαρά του χορού στη ζωή του αγρού”
Συντάκτης: Eidisis.gr
Το Σάββατο, 1 Δεκεμβρίου, το Λύκειο Ελληνίδων πραγματοποίησε την καθιερωμένη παράσταση όλων των χορευτικών τμημάτων του. Η παράσταση εντάχτηκε και φέτος στις εκδηλώσεις του Δήμου Κιλκίς για τον εορτασμό των Πεντεκαίδεκα Μαρτύρων.