Κυριακή, 18 Απριλίου 2021, 6:14:23 πμ
etpa

Πολιτιστικά

Είναι ένας τρόπος να ορίσουμε την ελευθερία, ένα ολόκληρο σύμπαν. Και η ΤΕΧΝΗ την τιμά  26 χρόνια τώρα με την θεσμοθέτηση του Πανελλήνιου Ποιητικού Διαγωνισμού «ΚΟΥΡΟΣ ΕΥΡΩΠΟΥ», δίνοντας την ευκαιρία σε όλους όσους αναζητούν το «δώρο ασημένιο ποίημα»**  να συνομιλήσουν,  να μοιρασθούν, να απολαύσουν, να κοινωνήσουν την ομορφιά του ποιητικού λόγου.

Γράφει ο Τάσος Γιοβανούδης.

Η Ιερά Μονή Σταυρονικήτα του Αγίου Όρους, είναι η μικρότερη σε έκταση από τις είκοσι μονές. Είναι μια θρησκευτική φωλιά στο Περιβόλι της Παναγίας, πάνω σε ένα βράχο, που μοιάζει με καρίνα πλοίου, ένα διαμάντι πάνω στην αγιασμένη πέτρα, απ΄ όπου ατενίζει κανείς βορειοανατολικά το Αιγαίο Πέλαγος, που με καθαρό ορίζοντα διακρίνεται η Θάσος.

Δεν είναι γλυκό, είναι Συναίσθημα! Ενα υπέροχο βίντεο από τον "Τρυποκάρυδο" Κιλκίς:

Φρέσκο όσο τίποτα!
Το προφιτερόλ μας δεν είναι γλυκό, είναι ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑ!

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γουμενίσσης, Αξιουπόλεως και Πολυκάστρου Δημήτριος ως τοποτηρητής της Ιεράς Μητροπόλεως Πολυανής και Κιλκισίου χοροστάτησε στην πρώτη ακολουθία των Χαιρετισμών στον Ιερό Ναό της Κοιμήσεως Θεοτόκου στο Κιλκίς. Επανερχόμενος στη Γουμένισσα, χοροστάτησε αργότερα στην Ιερά Μονή Παναγίας Γουμένισσας, στην τελεσθείσα δεύτερη ακολουθία των Χαιρετισμών.

Παρασκευή, 19 Μαρτίου 2021 18:37

Σαρακοστιανή εβδομάδα στις δομές ΚΔΑΠ Kinesis for Kids

Συντάκτης:

Η έναρξη της εβδομάδας που πέρασε έγινε με την Καθαρά Δευτέρα. Παρ’ όλο που οι δομές ΚΔΑΠ όλης της χώρας συνεχίζουν να τελούν σε αναστολή λειτουργίας, οι δομές ΚΔΑΠ Kinesis for Kids εναρμόνισαν τις διαδικτυακές τους δράσεις, ούτως ώστε να φέρουν τα παιδιά όσο πιο κοντά γίνεται στο κλίμα των ημερών, δίνοντας τους παράλληλα χρήσιμες πληροφορίες για το τι γιορτάζουμε την Καθαρά Δευτέρα και τι ακριβώς είναι η Σαρακοστή.

Ο Ελληνισμός θα εορτάσει την επέτειο της εθνικής παλιγγενεσίας της 25ης Μαρτίου 1821. Την ημέρα αυτή όλοι ανατρέχουμε στο παρελθόν για ν’ αποτίσουμε φόρο τιμής και ευγνωμοσύνης στους ηρωικούς προγόνους μας, οι οποίοι μέσα από τα δεσμά της σκλαβιάς διατήρησαν άσβεστη, δια μέσου των αιώνων, τη φλόγα του Έθνους.

Ο Δήμος Κιλκίς τιμά την επέτειο των 200 χρόνων από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης με επισκέψεις στο βάθος της πολυκύμαντης ιστορίας του εθνικοαπελευθερωτικού αγώνα.

Αδελφοί μου χριστιανοί, για άλλη μια χρονιά, βρισκόμαστε ίσως στην πιο σημαδιακή ιστορική εορτή της Εκκλησίας. Σήμερα είναι Κυριακή της Ορθοδοξίας.

Το Δ.Σ του Συλλόγου Συνταξιούχων Πολιτικών Δημοσίων Υπαλλήλων Ν. Κιλκίς, μετά τη θλιβερή αναγγελία του θανάτου των εκλεκτών μελών μας, Αθανασιάδου Άννας και Φουντουκίδου Ζηνοβίας (Ζήνα), σε συνεδρίασή του που έγινε δια περιφοράς (τηλεφωνικά,) την Τετάρτη 10 Μαρτίου 2021 αποφάσισε ομόφωνα:

Θερμές ευχαριστίες προς τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύµβουλο της ΕΑΣΘ Α.Ε. κ. Τσιχήτα Χρήστο, καθώς και στον Γενικό Διευθυντή και συντοπίτη µας κ. Γιαννόττουλο Κωνσταντίνο, για την ευγενική προσφορά τους προς το  Κέντρο Υγείας Κιλκίς μιας ολοκληρωμένης µονάδας ηλεκτρονικού υπολογιστή για τις ανάγκες της υπηρεσίας.