Δευτέρα, 21 Σεπτεμβρίου 2020, 9:14:50 πμ

Πολιτιστικά

Διαβάστε το νέο πρωτοσέλιδο των ΕΙΔΗΣΕΩΝ του Κιλκίς, της εβδομαδιαίας εφημερίδας του ν. Κιλκίς (19-8-2020)

Δευτέρα, 17 Αυγούστου 2020 22:17

Ευχές του ΕΕΣ Κιλκίς

Συντάκτης:
Το Διοικητικό Συμβούλιο και οι Εθελοντές των τριών σωμάτων του Περιφεριακού Τμήματος Ερυθρού Σταυρού Κιλκίς, εκφράζουν  τις ολόθερμες ευχές τους στην εθελόντρια Γεωργία Τριανταφυλλίδου και στο σύζυγό της Μάρκο Κουτσάγια, για έναν "βίον ανθόσπαρτον", ανέφελο, τρισευτυχισμένο και με το στοιχείο του εθελοντισμού διαρκές στη ζωή τους. 
Με αγάπη 
Το Δ. Σ. 

Ο νεαρός μουσικός Σταύρος Παπαδόπουλος, από το Κιλκίς, που κυκλοφόρησε το πρώτο του, εξαιρετικά ατμοσφαιρικό και όμορφο, μίνι άλμπουμ μιλά για την μουσική, την έμπνευση και το σήμερα, με συνέντευξή του στη LIFO.

Το «So» του Transparent Man είναι ένα από τα τραγούδια που έχω συνδέσει με τη φετινή (παραλίγο χαμένη) άνοιξη. Εμφανίστηκε λίγο πριν από τη λήξη της καραντίνας και είναι από την πρώτη του προσωπική δουλειά, ένα μίνι άλμπουμ με τον τίτλο «Shame», εξαιρετικά ατμοσφαιρικό και όμορφο. «Το "Shame" είναι το πρώτο προσωπικό μου άλμπουμ και ήθελα να περιγράψω μέσα σε αυτό το ποιος είναι ο Transparent Man» λέει ο Σταύρος Παπαδόπουλος.

Ο δημόσιος λόγος του αρχαίου κόσμου αναβλύζει πηγαίος, επιχειρώντας με θεατρική εκφορά να κοινωνήσει τα παραγγέλματά του στη σύγχρονη κοινωνία, στη θεατρική παράσταση ‘’Από θέση ισχύος – Η δύναμη του δημόσιου λόγου’’ που ανεβάζει την Παρασκευή 21 Αυγούστου στο Θέατρο Λόφου Αγίου Γεωργίου το ΔΗΠΕΘΕ Σερρών. 

Κυριακή, 16 Αυγούστου 2020 22:03

Μένουμε ασφαλείς...

Συντάκτης:

Μένουμε ασφαλείς...

Παρασκευή, 14 Αυγούστου 2020 19:43

Τώρα μας «κλέβουν» και τις φωτογραφίες!

Συντάκτης:

Έχει χαθεί κάθε ίχνος ντροπής με την αντιδεοντολογική συμπεριφορά από τοπικές εφημερίδες, site & blogs. Μας αντιγράφουν χωρίς τη στοιχειώδη τήρηση της δεοντολογίας, παίρνοντας αυτούσια τα κείμενά μας και αφαιρώντας από μέσα μόνο το eidisis.gr.

Πολλά πανελλαδικής εμβέλειας μέσα δημοσίευσαν τις τελευταίες ημέρες τα ρεπορτάζ μας για το τελευταίο κρούσμα κορονοϊού με την 18χρονη ή τη ματαίωση της Εμποροπανήγυρης του Κιλκίς, κάνοντας αναφορά στην πηγή τους, στο eidisis.gr. Αντίθετα, από τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, μόνο το Kilkis24 έκανε αναφορά στην πηγή του και είναι το μόνο που τηρεί τη δημοσιογραφική δεοντολογία. Κάποιοι καταγράφουν τη δήλωση του δημάρχου, αλλά με κουτοπονηριά αφαιρούν το σε ΠΟΙΟ μέσο έγινε η δήλωση και απλά τη σχολιάζουν. Η απόλυτη δημοσιογραφική δεοντολογία!

Από τον Δήμο Κιλκίς, ανακοινώνεται ότι ΑΝΑΒΑΛΛΕΤΑΙ η προγραμματισθείσα για την ΚΥΡΙΑΚΗ 16 Αυγούστου 2020 συναυλία του Παντελή Θαλασσινού στο θέατρο λόφου Αγίου Γεωργίου.

Η αναβολή της εκδήλωσης κρίθηκε επιβεβλημένη για λόγους προστασίας του κοινού από πιθανή διασπορά του κορωναϊού (COVID-19).

Η συναυλία του Παντελή Θαλασσινού θα πραγματοποιηθεί στο άμεσο μέλλον εφόσον ασφαλώς το επιτρέψουν οι υγειονομικές συνθήκες.

Η Ιερά Μητρόπολις Γουμενίσσης, Αξιουπόλεως & Πολυκάστρου γνωστοποιεί ευρύτερα στους κατοίκους της Παιονίας και στους προσκυνητές της μεγαλόχαρης Παναγίας Γουμένισσας το επαχθές, πλην απαραίτητο μέτρο, συμβατό με τις εγκυκλίους ενημερώσεις της Ιεράς Συνόδου για τις αρμόδιες Κυβερνητικές αποφάσεις.

Φέτος, για τα γνωστά προληπτικά μέτρα, δεν θα τελεσθεί η έξοδος του Επιταφίου της Παναγίας στον αύλειο χώρο της Μονής για τα Εγκώμια ούτε θα λιτανευθεί ανά τις οδούς της πόλεως.

Ο πανηγυρικός Εσπερινός της Κοιμήσεως της Θεοτόκου θα τελεσθεί αφ᾽ εσπέρας, με ώρα ενάρξεως τις 18.00 (6 μμ).

Καθημερινά και για όλο το τριήμερο (15, 16 και 17 Αυγούστου) θα τελείται στις 6 μμ ο πανηγυρικός Εσπερινός αφ᾽ εσπέρας και το πρωΐ ο Όρθρος με τη θεία Λειτουργία.

Με τον αυτό τρόπο θα πανηγυριστεί και η 17η Αυγούστου, δίχως λιτανεία της θαυματουργού ιεράς εικόνος.

Παρακαλούμε όσους προσέρχονται να φέρουν την καθιερωμένη μάσκα, καθώς είναι υποχρεωτική εντός και εκτός του ναού, στο προαύλιο, και να τηρούν τις αποστάσεις μη συνωστισμού.

(Στις διαφημιστικές έντυπες αφίσες και στις ηλεκτρονικές επαναλήψεις ανατυπώθηκε το καθιερωμένο από τόσες δεκαετίες παλαιό πρόγραμμα, το οποίο όμως ΔΕΝ θα ισχύει φέτος, για τους ανωτέρω λόγους. Παρακαλούμε τους χειριστές τoύ facebook να προβούν σε επανόρθωση σύμφωνα με την παρούσα επίσημη ανακοίνωση).

Επευχόμεθα σε όλους, τους εγγύς και τους μακράν, συμπανηγυριστές και ικέτες της Θεομητορικής προστασίας την δαψιλεστάτη ευλογία της Παναγίας μας της Γουμένισσας.

εκ της Ιεράς Μητροπόλεως Γουμενίσσης, Αξιουπόλεως & Πολυκάστρου

Τρίτη, 11 Αυγούστου 2020 22:42

Η τεχνολογία στην υπηρεσία του κυνηγού

Συντάκτης:

Ενημερώνουμε τα μέλη του Κυνηγετικού Συλλόγου Κιλκίς ότι για την φετινή κυνηγετική περίοδο θα διανέμεται η αξιόπιστη εφαρμογή ‘’ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ’’ για δωρεάν ψηφιακούς χάρτες στα κινητά, είναι μία ευγενική χορηγία της ΣΤ΄ Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Μακεδονίας Θράκης.

Μια ενδιαφέρουσα έκθεση φωτογραφίας είναι σε εξέλιξη στο Coffee Factory του Κιλκίς, με τίτλο «Νισύριων Κόσμος» και δημιουργό τον Γιάννη Σιταρίδη.

Η όμορφη έκθεση θα παραμείνει στο φιλόξενο χώρο του Coffee Factory (οδός Πόντου 4) μέχρι τα τέλη Αυγούστου και μπορείτε να απολαύσετε την υπέροχη -καλοκαιρινή- ματιά του φωτογραφικού φακού του Γ. Σιταρίδη. «27 κλικς, 27 στιγμές, 27 δικές μου ματιές από ένα νησί που έχει πολλά να προσφέρει στους επισκέπτες του. Τη Νίσυρο».