Τρίτη, 16 Απριλίου 2024, 6:00:27 μμ
Τετάρτη, 23 Ιουνίου 2010 16:33

Πανδαισία χορού στη 2η συνάντηση Παιόνων

paiones


Την Κυριακή 20 Ιουνίου 2010 στις 8:00μ.μ., πραγματοποιήθηκε συνάντηση χορευτικών Παραδοσιακών τμημάτων, στην πλατεία Θ. Ζελένκου, σε μια πραγματικά χορευτική πανδαισία που κράτησε δυόμισι ώρες. Κατάμεστη η πλατεία από πλήθος κόσμου. Άρτια παρουσίαση, επαγγελματική απόδοση και πάνω από όλα έντονο κέφι από όλα τα παιδιά, τους εφήβους και ενήλικες των χορευτικών ομάδων. Στοιχεία που εισέπραττε ο θεατής και δημιουργούσε έντονη διάθεση και ευθυμία. Οι θεατές πολλές φορές μάλιστα με το χειροκρότημα τους συνόδευαν τους χορευτές.
Οι σύλλογοι που πλαισίωσαν την χορευτική συνάντηση ήταν ο Πολιτιστικός Σύλλογος των Παιόνων Γουμένισσας, ο Πολιτιστικός Σύλλογος του Άγιου Τρύφωνα Γουμένισσας, και ο Πολιτιστικός Σύλλογος του Αγίου Αθανασίου Κοζάνης.
Ήταν μια Χορευτική Συνάντηση που κατά κοινή ομολογία μάγεψε. Η κ. Ελένη Τζιμούλη, δασκάλα των παραδοσιακών χορών των Παιόνων, και  οι άλλοι χοροδιδάσκαλοι ανέδειξαν το πόσο καταλυτική είναι η παρουσία τους στον τομέα που λέγεται παραδοσιακοί χοροί.
Την εκδήλωση άνοιξε η Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου των Παιόνων κ. Δροσιά Γαλούπη, η οποία υπογράμμισε την εξαιρετική δουλειά που γίνεται μέσα στον Σύλλογο και την άψογη συνεργασία με τους υπεύθυνους των τμημάτων.
Στην ομιλία της η Αντιπρόεδρος του Δημοτικού Πολιτιστικού Κέντρου κ. Μαρία Παλάνη ευχαρίστησε τους προσκεκλημένους συλλόγους, τα μέλη των χορευτικών τμημάτων για την ενεργό τους συμμετοχή και τους δασκάλους τους για την προσφορά τους όλα τα προηγούμενα χρόνια, τονίζοντας πως ο πολιτισμός, δεν είναι πολυτέλεια, αλλά αναγκαιότητα. Τέλος ευχήθηκε καλή διασκέδαση στους παρευρισκόμενους δημότες.
Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο Δήμαρχος Γουμένισσας Στυλ. Παπαπαναγιώτου, ο Βουλευτής Ν. Κιλκίς Κ. Κιλτίδης, ο π. Αντινομάρχης Ν. Κιλκίς Α. Αμανατίδης, ο Πρόεδρος του Δ.Σ. Γουμένισσας Α. Σαμαράς και Δημοτικοί Σύμβουλοι.
Η 2η Χορευτική Συνάντηση ήταν χορηγία της Νομαρχίας Κιλκίς σε συνεργασία με το Δήμο Γουμένισσας. Στους συμμετέχοντες συλλόγους απονεμήθηκαν αναμνηστικά και ανθοδέσμες. Ακολούθησε δεξίωση σε κεντρική ταβέρνα της πόλης μας με πολύ κέφι και χορό. Μουσική έπαιξαν τα Χάλκινα Γουμένισσας με τον κ. Α. Σέρκο.