Quantcast
Κυριακή, 28 Μαΐου 2023, 2:29:44 πμ
Τετάρτη, 13 Μαϊος 2009 06:38

Πανελλήνια διάκριση στη χορωδία Πολυπέτρου

Το 2ο βραβείο απέσπασε η γυναικεία χορωδία του Πολιτιστικού Συλλόγου Πολυπέτρου υπό την διεύθυνση του μαέστρου Αντώνη Παπαδόπουλου στο 19ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Χορωδιών που διοργάνωσε η ΧΟΡΩΔΙΑ & ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΝΕΩΝ (Χ.Ο.Ν) με έδρα το Π. Φάληρο. Ο διαγωνισμός έγινε στο θέατρο «Κάρολος Κουν» στον Άλιμο υπό την αιγίδα του δήμου Αλίμου στις 28 Μαρτίου 2009.


Πρόκειται για μια σπουδαία πανελλήνια διοργάνωση που πραγματοποιείται κάθε χρόνο από την (Χ.Ο.Ν), διαρκεί μια εβδομάδα και περιλαμβάνει εκτός τον διαγωνισμό Χορωδιών και διαγωνισμό Ορχηστρών, Σύνθεσης, Ποίησης, Τραγουδιού, Εγχόρδων, Πνευστών, Πιάνου, και Παραδοσιακών Οργάνων.
Η χορωδία του Πολιτιστικού Συλλόγου Πολυπέτρου πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση  και κατάφερε να ενταχθεί στην δεύτερη κατηγορία – από τις τρεις – και να αποσπάσει το 2ο βραβείο μαζί με άλλες χορωδίες από την κριτική επιτροπή. Αξίζει να σημειωθεί ότι, η διάκριση αυτή θεωρείται πολύ σημαντική για την νεοσύστατη χορωδία του Πολυπέτρου, αν συνυπολογίσουμε ότι στο διαγωνισμό συμμετείχαν 29 χορωδίες από όλη την Ελλάδα με πλούσιο βιογραφικό και παρουσία στο χώρο των χορωδιών.
Η χορωδία ερμήνευσε σε τριφωνία τα ακόλουθα τραγούδια:
1. Εξομολογήστε (Πολυφωνικό – Εναρμόνιση Γ. Παπαγεωργίου)
2. Σινιόρ Αμπάτε (3/φωνο - Κανόνας του Μπετόβεν)
3. Το Ποτάμι (Ανώνυμο 15ου αιώνα - Στίχοι Χ΄ Ιωαννίδη)
4. Κοιμήσου Αγγελούδι μου (Σύνθεση Μίκη Θεοδωράκη, Στίχοι Κώστα Βίρβου.
Με την χορωδία έλαβαν μέρος οι χορωδοί: 1η φωνή Σοφία Παπάζογλου, Χειμωνίδου Χρυσούλα, Πιπιλακίδου Δόμνα, Πιπιλακίδου Σοφία, Ναλμπάντη Βούλα. 2η φωνή Τζούλη Χριστίνα, Κιτσούκη Μαίρη, Γραμματικού Δήμητρα, Πεχλιβάνη Σταυρούλα, Καδίγκου Σοφία. 3η φωνή Χειμωνίδου Αθανασία, Μάρκου Πασχαλίνα, Κωνσταντίνου Γαριφαλιά, Διαμαντή Χρυσή, Παντσίδης Πολυκράτης.
Πέραν του διαγωνισμού ο σύλλογος περιέλαβε στο πρόγραμμα της τριήμερης παραμονής του στην Αθήνα και επίσκεψη στην Ακρόπολη, στο Ευγενίδιο Ίδρυμα (Πλανητάριο), στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Γουλανδρή καθώς και παρακολούθηση θεατρικής παράστασης. Την επιτυχία της χορωδίας τα μέλη της μαζί με τους συνοδούς τους την γιόρτασαν το ίδιο βράδυ σε παραδοσιακή ταβέρνα της Πλάκας με πολύ χορό και τραγούδι.
Κατά την επιστροφή στο Πολύπετρο σε μια λιτή γιορτή που διοργάνωσε ο σύλλογος, οι γυναίκες της χορωδίας παρασκεύασαν παραδοσιακά εδέσματα και γιόρτασαν το γεγονός παρουσία συγχωριανών. Ο Δήμαρχος Ευρωπού Ευθύμης Κουρτζανίδης και ο πρόεδρος της ΔΗ.Κ.Ε.Π.Α.Π Σταφύλης Κωνσταντίνου που ήταν προσκεκλημένοι από το σύλλογο απένειμαν τους επαίνους στον μαέστρο και στις χορωδούς. Στο σύντομο χαιρετισμό τους συνεχάρησαν τις γυναίκες τον μαέστρο και το διοικητικό συμβούλιο του συλλόγου για τη διάκριση και τους προέτρεψαν να συνεχίσουν με το ίδιο ζήλο και αγάπη. Υποσχέθηκαν δε, ο δήμος να είναι αρωγός στη όμορφη αυτή προσπάθεια με την τόσο σημαντική συμβολή στα πολιτιστικά δρώμενα του τόπου μας.
Να επισημαίνουμε ακόμη, πως η επιτυχία αυτή δεν ήταν τυχαία αλλά ήταν αποτέλεσμα μιας πολύ καλά οργανωμένης και επίπονης προσπάθειας που καταβάλει το εκάστοτε  διοικητικό συμβούλιο όλα αυτά τα χρόνια  - από της ιδρύσεως της χορωδίας (2002) – σε στενή συνεργασία με τους μαέστρους και τις χορωδούς. Έτσι, με επιτυχία υλοποιεί τους υψηλούς στόχους του, που εκτός της χορωδίας, ανάλογα είναι και τα αποτελέσματα και στους άλλους τομείς δράσης του συλλόγου.