Τρίτη, 13 Απριλίου 2021, 3:51:04 πμ
etpa
Πέμπτη, 29 Ιουλίου 2010 14:24

Πανηγύρι Γαλλικού

Συντάκτης:

galikos


Πλήθος κόσμου συγκεντρώνεται κάθε χρόνο στο δ.δ. Γαλλικού, το απόγευμα της 26ης και το πρωί της 27ης Ιουλίου, για να γιορτάσουν μαζί την γιορτή του Αγίου Παντελεήμονα. Έτσι και φέτος, πλήθος κόσμου τίμησε με την παρουσία του, την Δευτέρα 26 Ιουλίου παραμονή της εορτή του Αγίου Παντελεήμονα, τις εκδηλώσεις που διοργάνωσαν ο φερώνυμος Ναός του Γαλλικού σε συνεργασία με τον Μορφωτικό Πολιτιστικό Σύλλογο Γαλλικού «ΕΧΕΔΩΡΟΣ».
Μετά το Μέγα  Πανηγυρικό Εσπερινό ακολούθησε η λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας του Αγίου Παντελεήμονος με την συνοδεία της Φιλαρμονικής του Δήμου Γαλλικού.
Η βραδιά θα συνεχίζονταν, στον προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού, με την παρουσίαση χορευτικών συγκροτημάτων από τον ΜΠΣ Γαλλικού «Εχέδωρος», ωστόσο ο άστατος καιρός ανάγκασε τους διοργανωτές να ακυρώσουν τις προγραμματισμένες εκδηλώσεις.
Στην εκδήλωση, παραβρέθηκε ο Δήμαρχος Γαλλικού, Γεώργιος Θεοδωρίδης, ο οποίος σε δηλώσεις του αναφέρθηκε στην αξία τέτοιων εκδηλώσεων που προάγουν την θρησκευτική παράδοση και συνεχάρη τους διοργανωτές για το πλούσιο και δημιουργικό έργο που έχουν επιδείξει τα τελευταία χρόνια.
Παράλληλα, την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους και ο Νομάρχης Κιλκίς, κ. Μπαλάσκας Ε., οι βουλευτές Φλωρίδης Γ., Παραστατίδης Θ. και Κιλτίδης Κων/νος, ο Δήμαρχος Κιλκίς κ. Τερζίδης Δ., οι πρώην βουλευτές κ. Τσιτουρίδης και κ. Πασσαλίδης Θ., ο Πρόεδρος Νομαρχιακού Συμβουλίου κ. Γιαννόπουλος Κ., ο Πρόεδρος Δ.Σ. Γαλλικού κ. Παπαδόπουλος Δ., ο Αντιδήμαρχος Γαλλικού, κ. Χωλίδης Ν., οι εκπρόσωποι τις 71ης Α.Μ. Ταξιαρχίας Ν. Σάντας «Πόντος», η Πρόεδρος του Μορφωτικού Πολιτιστικού Συλλόγου Γαλλικού «ΕΧΕΔΩΡΟΣ» και δημοτικός σύμβουλος κ. Δημάκη Ά. και εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης από όλο τον Δήμο.
Το πρωί της επόμενης ημέρα, ανήμερα της εορτής, τελέσθηκε όρθρος και πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας στον ομώνυμο ναό.  Στο τέλος της ακολουθίας προσφέρθηκε κέρασμα σε όλους στην αίθουσα δεξιώσεων του Ναού.
Το απόγευμα τελέσθηκε εσπερινός – παράκληση του Αγίου Παντελεήμονος, Χοροστατούντος  του Σεβασμιότατου Μητροπολίτου Πολυανής και Κιλκισίου κ.κ. Εμμανουήλ.