Τετάρτη, 24 Ιουλίου 2024, 6:33:53 μμ
Παρασκευή, 07 Μαϊος 2010 23:41

Πανηγύρισε η Χρυσόπετρα

Πλήθος κόσμου κατέκλυσε τον οικισμό Χρυσόπετρας του Δήμου Γαλλικού συμμετέχοντας στις πανηγυρικές εκδηλώσεις προς τιμή του Αγίου Αθανασίου. Την παραμονή της εορτής τελέσθηκε Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός μετά Λιτής, Αρτοκλασίας. Το πρωί της Κυριακής μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, ο νεοσύστατος Μορφωτικός Πολιτιστικός Σύλλογος Χρυσόπετρας διοργάνωσε δεξίωση, στον προαύλιο χώρο του πολιτιστικού κέντρου.

Στην δεξίωση παραβρέθηκε πλήθος κόσμου, τιμώντας την προσπάθεια του νεοσύστατου συλλόγου.
Στον σύντομο χαιρετισμό του ο εκπρόσωπος του συμβουλίου ευχαρίστησε όλους τους παραβρισκόμενους για την υποστήριξη τους στην φιλόδοξη προσπάθεια που ξεκίνησαν τα μέλη του συλλόγου, ώστε να διατηρήσει και να μεταλαμπαδεύσει την Ιστορία, τον πολιτισμό, τα ήθη και τα έθιμα των κατοίκων της Χρυσόπετρας στις νεότερες γενιές.
Το παρών στην εκδήλωση έδωσε ο Δήμαρχος Γαλλικού, Γεώργιος Θεοδωρίδης, ο οποίος στον σύντομο χαιρετισμό έδωσε θερμά συγχαρητήρια στα μέλη του συλλόγου για την διοργάνωση. «Με χαροποιεί ιδιαίτερα το γεγονός ότι το συνεχώς βλέπω άτομα νεαρής ηλικίας να ενεργοποιούνται. Θεωρώ, ηθικό χρέος, απέναντι σας να σας συγχαρώ και να σας παροτρύνω να συνεχίσετε με τον ίδιο ζήλο, να δίνετε ζωή στο μικρό αυτό χωριό. Θέλω να ξέρετε ότι θα βρίσκομαι δίπλα σας.  Αν πετύχει ένας σύλλογος θα είναι επιτυχία όλων μας. Ας βοηθήσουμε, λοιπόν, να πετύχει.»
Στις εκδηλώσεις παραβρέθηκαν, επίσης, ο Πρόεδρος Δ.Σ. κ. Παπαδόπουλος Δ., οι αντιδήμαρχοι Γαλλικού κ. Σβέρκος Κ. και κ. Χωλίδης Ν., ο Πρόεδρος Τ.Σ. Χρυσόπετρας κ. Ναζλόγλου Ιωάννης και  εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων.