Παρασκευή, 19 Ιουλίου 2024, 12:32:47 μμ
Δευτέρα, 09 Μαρτίου 2009 05:42

Παραδοσιακά Κούλουμα στο δήμο Γαλλικού

Παρουσία του Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κώστα Κιλτίδη πραγματοποιήθηκαν τα παραδοσιακά Κούλουμα στο Φανάρι και στον Καμπάνη του Δήμου Γαλλικού. Εκδηλώσεις όμως για την Καθαρά Δευτέρα πραγματοποιήθηκαν και σε Πεδινό και Μάνδρες από τοπικούς συλλόγους.


Στην επιτυχία που σημείωσαν όλες ανεξαιρέτως οι εκδηλώσεις, συνέβαλαν τόσο οι διοργανωτές, όσο και οι καλές καιρικές συνθήκες της ημέρας. Βέβαια η άπνοια που επικρατούσε δεν βοήθησε ιδιαιτέρα στο πέταγμα του χαρταετού. Παρόλα αυτά, όλοι, μικροί και μεγάλοι, βρήκαν την ευκαιρία να διασκεδάσουν, να παίξουν, να χορέψουν υπό τους ήχους της παραδοσιακής μουσικής, αλλά και να γευθούν νόστιμα νηστίσιμα εδέσματα της ημέρας.
Στο Δάσος του Πεδινού, ο Λαογραφικός Όμιλος Πεδινού «Ορφέας» σε συνεργασία με τον τοπικό Σύλλογο Γυναικών, υποδεχόταν από νωρίς τους καλεσμένους του με φασολάδα και πολλά νηστίσιμα, στις Μάνδρες, ο Πολιτιστικός Σύλλογος του χωριού διοργάνωσε εκδηλώσεις στην νέα δεντροφυτεμένη περιοχή του παλαιού γηπέδου, ενώ στον Καμπάνη, στο γήπεδο του οικισμού, ο Σύλλογος Γυναικών, όπως κάθε χρόνο, προσέφερε στους παρευρισκόμενους τα δικά του εδέσματα και την πολύ νόστιμη παραδοσιακή φασολάδα που παρασκεύασαν ειδικά, οι γυναίκες του Συλλόγου.
Στον Παντελεήμονα τα Κούλουμα δεν γιορτάστηκαν φέτος για λόγους πένθους.
Στις κατά τόπους εκδηλώσεις το παρόν τους έδωσαν, πέραν του Δημάρχου Γαλλικού, Γεωργίου Θεοδωρίδη, ο Αντιδήμαρχος Κώστας Σβέρκος και οι δημοτικοί σύμβουλοι, Θεόφιλος Μουρατίδης, Χριστόδουλος Ζώτος και Νίκος Χολίδης.
Ο Δήμαρχος Γαλλικού, που στηρίζει έμπρακτα όλους τους Συλλόγους του Δήμου, μετά το τέλος των εκδηλώσεων δήλωσε ιδιαιτέρως ικανοποιημένος από το έργο των Πολιτιστικών:
«Δεν είναι τυχαίο που τα Κούλουμα στο Δήμο Γαλλικού, κάθε χρόνο γιορτάζονται με μεγάλη επιτυχία και τυγχάνουν της αναγνώρισης των δημοτών μας. Αυτό συμβαίνει γιατί υπάρχουν άνθρωποι με μεράκι και διάθεση για προσφορά που χαρίζουν μοναδικές στιγμές κεφιού και διασκέδασης στους συνανθρώπους μας. Ο Δήμος Γαλλικού θα βρίσκεται πάντα στο πλευρό τους».