Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024, 5:06:15 πμ
Τρίτη, 15 Ιουνίου 2010 17:55

Παρουσίαση Σχολικών Προγραμμάτων Καινοτόμων Δράσεων

sxolika_programmata


Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στις 3 και 4 Ιουνίου 2010, στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Κιλκίς, το «Διήμερο Παρουσίασης Σχολικών Προγραμμάτων Καινο-τόμων Δράσεων σχολικού έτους 2009-2010», που διοργανώθηκε από τη Δ/νση Π/θμιας Εκπ/σης Νομού Κιλκίς, σε συνεργασία με τους Σχολικούς Συμβούλους Π/θμιας Εκπ/σης Κιλκίς και το Δήμο Κιλκίς. Στο πλαίσιο του Διημέρου λειτούργησε Έκθεση υλικού Προγραμμάτων Αγωγής Υγείας, Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και Πολιτιστικών Θεμάτων, που υλοποιήθηκαν από μαθητές Νηπιαγωγείων και Δημοτικών Σχολείων του Νομού, κατά το σχολικό έτος 2009-2010. Οι μαθητές/τριες των Σχολείων της Π/θμιας Εκπ/σης είχαν τη δυνατότητα να εκθέσουν εργασίες και φωτογραφίες από τις δραστηριότητες που υλοποίησαν, ζω-γραφιές και κατασκευές που δημιούργησαν.
Στην έναρξη του Διημέρου, το πρωί της Πέμπτης 3 Ιουνίου 2010, απηύθυναν χαιρετισμό, ο Δήμαρχος Δήμου Κιλκίς κ. Δ. Τερζίδης και ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κιλκίς κ. Θ. Αποστόλου.  Η έναρξη πλαισιώθηκε από τρα-γούδια και παραδοσιακούς χορούς μαθητών/τριών του Δημ. Σχολ. Χέρσου.
Αμέσως μετά ακολούθησε η παρουσίαση των Προγραμμάτων, που περιελάμβανε τραγούδια, χορούς και παράσταση Καραγκιόζη από μαθητές/τριες Σχολείων της Π/θμιας Εκπ/σης του Νομού, την οποία παρακολούθησαν πολλοί μαθητές/ τριες,  αλλά και γο-νείς.
Το απόγευμα της ίδιας ημέρας πραγματοποιήθηκε Ημερίδα στην οποία συμμετεί-χαν εκπαιδευτικοί της Π/θμιας Εκπ/σης του Νομού. Στην Ημερίδα έγιναν πολύ ενδιαφέ-ρουσες και ενημερωτικές εισηγήσεις από τον κ. Χάρμπα Θωμά, παίκτη θεάτρου σκιών,  για  την «Κατασκευή και εμψύχωση φιγούρας θεάτρου σκιών, και παρουσίαση τεχνικής της παράστασης», τη Σχολική Σύμβουλο 3ης Περιφέρειας κ. Εμμανουηλίδου Ευμορφία  και από τους εκπαιδευτικούς κ. Ντίνου Αφροδίτη,  κ. Κοκκινάκη Γεωργία, και κ. Μιμη-γιάννη Δημήτριο.
Η Ημερίδα έκλεισε με παρουσίαση DVD από Πρόγραμμα Αγωγής Υγείας, και προβολή κινηματογραφικής ταινίας από Πρόγραμμα  Πολιτιστικών Θεμάτων.