Τρίτη, 28 Μαΐου 2024, 4:49:05 μμ
Πέμπτη, 04 Οκτωβρίου 2012 23:17

Περιβάλλον και πολιτισμός

mouseio-kilkis
Η ΙΣΤ΄ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων συμμετέχει και φέτος στην πανελλαδικής εμβέλειας επικοινωνιακή δράση της Γενικής Γραμματείας Πολιτισμού του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, Αθλητισμού και Τουρισμού «Περιβάλλον και Πολιτισμός 2012», κύριος στόχος της οποίας είναι η ευαισθητοποίηση των πολιτών στην προστασία του πολιτιστικού και φυσικού πλούτου της χώρας.
Στο πλαίσιο του κεντρικού θεματικού άξονα της δράσης που φέτος αφορά στις μεταμορφώσεις της φωτιάς, διαχρονικού συμβόλου δημιουργικής δύναμης, ενέργειας, φωτός και αισιοδοξίας και φέρει τον τίτλο: «Παντέχνου πυρός σέλας – Λαμπερές ιστορίες φωτιάς», η Υπηρεσία μας οργανώνει, για το χρονικό διάστημα 11-14 Οκτωβρίου 2012, σε αρχαιολογικούς χώρους των νομών Θεσσαλονίκης, Χαλκιδικής και Κιλκίς τις ακόλουθες εκδηλώσεις:
Στον αρχαιολογικό χώρο του Παλατιανού, νομού Κιλκίς, την Παρασκευή 12 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί εκπαιδευτικό πρόγραμμα που θα απευθύνεται σε σχολικές ομάδες και θα περιλαμβάνει δραστηριότητες-παιχνίδια με σημεία αναφοράς χώρους και κατασκευές που σχετίζονται με τη χρήση της φωτιάς. Την Κυριακή 14 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί θεματική περιήγηση για μεμονωμένους επισκέπτες επικεντρωμένη στα ίδια σημεία - στάσεις του χώρου. Ώρες επίσκεψης: 9π.μ. - 2μ.μ.
Στο Αρχαιολογικό Μουσείο Κιλκίς θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 12 Οκτωβρίου εκπαιδευτικό πρόγραμμα για σχολικές ομάδες και την Κυριακή 14 Οκτωβρίου θεματική περιήγηση για μεμονωμένους επισκέπτες. Ώρες επίσκεψης: 9π.μ. - 2μ.μ.