Τετάρτη, 24 Ιουλίου 2024, 3:36:17 πμ
Δευτέρα, 03 Μαϊος 2010 13:01

Πλούσια δράση από τους Προσκόπους

εν άφησαν να πάει χαμένη η περίοδος του Πάσχα, με τα τμήματα της Περιφερειακής Εφορείας να πραγματοποιούν πλούσιες δράσεις διαβίωσης στην ύπαιθρο και όχι μόνο. Οι δύο κοινότητες ανιχνευτών συμμετείχαν στην Πανελλήνια Ανιχνευτική Πολιτιστική Ενημέρωση (Π.Α.Π.Ε.) που πραγματοποιήθηκε στην Θεσσαλονίκη, με την 1η Κοινότητα να διακρίνεται παίρνοντας δύο βραβεία στον διαγωνισμό της δημιουργίας ταινίας. Ακόμη, τη Μ. Παρασκευή πρόσκοποι, ανιχνευτές και βαθμοφόροι της Περιφέρειας συνόδευσαν τη περιφορά του επιταφίου της Παναγίας Κιλκίς στους κεντρικούς δρόμους της πόλης.

Γέλιο, τραγούδι, χαρά, περιπέτεια, παιχνίδια, γνώσεις, δημιουργίες και όμορφα συναισθήματα έζησαν όλοι όσοι συμμετείχαν στις δράσεις των τμημάτων, προσθέτοντας στο ενεργητικό τους όμορφες εμπειρίες.
Η 1η Αγέλη Λυκοπούλων με αρχηγό τη Γιάννα Κοζανίδου και επιτελείο τους Χάρη Ισαακίδη, Γιώργο Ανανιάδη, Άννα-Μαρία Φαρσάκογλου, Κέλλυ Ισαακίδου, Μπάμπη Παπαδόπουλο, Παναγιώτη Αβραμίδη και Μίλτο Ζώγκα πραγματοποίησαν τριήμερη δράση στο Κατασκηνωτικό Κέντρο Καβαλάρι Κιλκίς από τις 9 έως 11 Απριλίου ενώ η 2η Αγέλη πραγματοποίησε την δράση της λίγο νωρίτερα, το τριήμερο 26 έως 28 Μαρτίου στο Κατασκηνωτικό Κέντρο Καστανιά Βέροιας, με αρχηγό τον Νίκο Ιακωβίδη και επιτελείο τους Γιάννη Λιόλιο, Χρήστο Μελίδη, Γεωργία Κωνσταντινίδου και Μάκη Αβραμίδη.
Οι ομάδες προσκόπων πραγματοποίησαν δράσεις διαβίωσης στην ύπαιθρο με κατασκευές και παιχνίδια περιπέτειας. Η 1η Ομάδα στην τοποθεσία Μανδράκι Σερρών, από τις 7 έως τις 10 Απριλίου, με αρχηγό τον Ιορδάνη Ρωμανίδη και επιτελείο τους Γιάννη Γκέντσο, Ιουστινιανό Κουραλίδη, Αλίκη Τσιλιγγιρίδου και Εύη Κέλτσου ενώ η 2η Ομάδα κατασκήνωσε στο δασύλλιο δίπλα από το Κατασκηνωτικό Κέντρο Καβαλάρι, από τις 5 έως τις 8 Απριλίου, με αρχηγό τον Δημήτρη Γκορίδη και επιτελείο τους Τσόφα Κοβλακίδου, Νατάσσα Σαββίδου, Κώστα Βορρέ, Παναγιώτη Ελευθεριάδη, Μάρθα Μπαλούρη και Μιχάλη Καζαντζή. Εξάλλου από τις 7 έως τις 10 Απριλίου το 2ο Σύστημα φιλοξένησε στο Κιλκίς την 1η Ομάδα Προσκόπων Καλλιθέας Αθηνών όπου πραγματοποίησε την δική της δράση.
Η 2η Κοινότητα Ανιχνευτών πραγματοποίησε ανάβαση στην κορυφή του όρους Πάϊκου, τη Κυριακή 28 Μαρτίου, σε υψόμετρο 1.650 μέτρα, με αρχηγό τον Στέλιο Αγγελίδη και επιτελείο τους Γρηγόρη Κυριακού και Δημήτρη Κοτσαβασιλειάδη.
Και οι δύο Κοινότητες συμμετείχαν στην Π.Α.Π.Ε. που πραγματοποιήθηκε στην Θεσσαλονίκη παρουσιάζοντας τις έρευνες τους με θέματα την ιστορία της πόλης του Κιλκίς και το σπήλαιο. Η 1η Κοινότητα με αρχηγό τον Λάζαρο Μοσκώφ και υπαρχηγούς τη Μαρία Γκέντσου και τον Γιώργο Φωτιάδη πέτυχε και δύο διακρίσεις στην ταινία που παρουσίασαν (καλύτερο μοντάζ και τρίτη καλύτερη ταινία).
Τέλος το Σάββατο 10 Απριλίου ο Περιφερειακός Έφορος Χρήστος Τομπουλίδης συμμετείχε στις συναντήσεις με τον νέο Έφορο Περιοχής Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας Θόδωρο Βαρδάκα και το γενικό έφορο Θόδωρο Κεφαλά, όπου συζήτησε θέματα της Περιφερειακής Εφορείας Κιλκίς.