Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024, 8:58:08 μμ
Πέμπτη, 07 Οκτωβρίου 2010 09:13

Ποδηλατοδρομία στον Καμπάνη

podilatodromia


Όλοι μαζί, μικροί και μεγάλοι, πολίτες του Δήμου Γαλλικού ένωσαν την φωνή τους και συμμετείχαν στον παγκόσμιο αγώνα για την προστασία του περιβάλλοντος. Στα πλαίσια του ευρωπαϊκού προγράμματος «Πόλεις Χωρίς Αυτοκίνητο», ο Δήμος Γαλλικού διοργάνωσε την ποδηλατοδρομία 2010 σε συνεργασία με τον Αθλητικό Σύλλογο «Ο Ποδηλάτης», όλους τους τοπικούς συλλόγους και τα σχολεία του δήμου.
Ποδηλάτες κάθε ηλικίας από όλα τα δ.δ. του δήμου παραβρέθηκαν την Κυριακή 3 Οκτωβρίου στο  νέο πάρκο στο Καμπάνη. Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν με αγώνες δεξιοτεχνίας, ζωγραφική  με θέμα το περιβάλλον και αγώνες ταχύτητας. Οι μικροί φίλοι του ποδηλάτου διαγωνίστηκαν με μεγάλο ενθουσιασμό, διακρίθηκαν, βραβεύτηκαν και εισέπραξαν το χειροκρότημα όλων.
Στην συνέχεια πραγματοποιήθηκε ποδηλατοπορεία η οποία ξεκίνησε από το Καμπάνη, διένυσε το δ.δ. Μανδρών και τερμάτισε την πορεία της στο Γαλλικό. Για άλλη μια φορά οι κάτοικοι του δήμου Γαλλικού βγήκαν στους δρόμους με το ποδήλατο τους και διέδωσαν το μήνυμα «Πόλεις Χωρίς Αυτοκίνητο» σε κάθε δημότη.
Σε όσους παραβρέθηκαν στην εκδήλωση ο δήμος Γαλλικού μοίρασε καπέλα και μπαλόνια με το λογότυπο της εκδήλωσης.
Στις εκδηλώσεις παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος Γαλλικού Θεοδωρίδης Γεώργιος, ο Ευρωβουλευτής των Οικολόγων πράσινων και υποψήφιος περιφερειάρχης κ. Τρεμόπουλος, οι Αντιδήμαρχοι κ. Σβέρκος Κ. και Χωλίδης Ν., οι δημοτικοί σύμβουλοι κ. Ιωαννίδης Αν., Δημάκη Αννα και Γαλάνης Δ., εκπρόσωποι των τοπικών συλλόγων και πλήθος κόσμου που παρακολούθησε τις εκδηλώσεις.
Ο Δήμαρχος σε δηλώσεις του λίγο αργότερα, τόνισε ότι πρέπει σε όλους να γίνει συνείδηση η σωτηρία και η προστασία του περιβάλλοντος, και ότι αυτή πρέπει να ξεκινήσει από τον καθένα ξεχωριστά και από όλους μαζί. Επίσης, ευχαρίστησε τους φορείς και τις υπηρεσίες που με την παρουσία τους βοήθησαν στην ομαλή και αποτελεσματική διεξαγωγή των δραστηριοτήτων.
Οι φορείς και οι υπηρεσίες που υποστήριξαν με την παρουσία τους την εκδήλωση ήταν: το ΕΚΑΒ, η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης, η Τροχαία Κιλκίς και το Αστυνομικό Τμήμα Ν. Σάντας.  
Χορηγός της εκδήλωσης ήταν η εταιρία ΜΕΒΓΑΛ.