Παρασκευή, 21 Ιουνίου 2024, 1:04:35 πμ
Δευτέρα, 24 Δεκεμβρίου 2007 05:13

Πολιτιστική Εταιρία Εκπαιδευτικών : Αφήγηση Λαϊκών Παραμυθιών...

Η Πολιτιστική Εταιρία Εκπαιδευτικών νομού Κιλκίς στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Grundtving “Δια βίου μάθηση” και με θέα “Πολιτισμός και Γλώσσα προάγουν τον Πολίτη”, διοργανώνει, σε συνεργασία με την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση και το γραφείο Σχολικών Συμβούλων νομού Κιλκίς, δίωρη βιωματική επιμορφωτική συνάντηση για τους εκπαιδευτικούς της Π.Ε. του νομού Κιλκίς.

Το θέμα της επιμόρφωσης είναι “Αφήγηση Λαϊκών Παραμυθιών”, με παραμυθού την Ανθήν Θάνου.
Η Ανθή, ακολουθώντας τα χνάρια των παλιών παραμυθάδων, έφθασε στο μαγικό περιβόλι των παραμυθιών, με τον Παναγιώτη Κούλελη που συνοδεύει τις ιστορίες της με τα παραδοσιακά του όργανα.
Θα ακούσουμε παραδοσιακά λαϊκά παραμύθια με συνοδεία παραδοσιακής μουσικής, θα μάθουμε γλαφυρές τεχνικές αφήγησης, θα βιώσουμε παραμυθένεις στιγμές ταξιδεύοντας σε τόπους μαγικούς και θα απολαύσουμε το βιβλίο και το CD των παραμυθάδων: “Ούτε γώ ήμουνα εκεί ούτε εσείς να το πιστέψετε”.
Όμως να είμαστε όλοι εκεί, στο 9ο Δημοτικό Σχολείο Κιλκίς (δίπλα στο πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής), τη Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2008, στις 6 μ.μ. και πιστέψτε του, θα είναι μια φανταστική εμπειρία...
Θα ζήσουν αυτοί καλά... κι εμείς καλύτερα...

Οι παραστάσεις
της Παιδικής Σκηνής
Οι παραστάσεις της Παιδικής Σκηνής  της Πολιτιστικής Εταιρίας Εκπαιδευτικών νομού Κιλκίς με το υπέροχο έργο της Ξένιας Καλογεροπούλου “Οδυσσεβάχ” θα συνεχισθούν στις αρχές του 2008, για να το παρακολουθήσουν οι μαθητές των Δημοτικών Σχολείων του νομού μας.
Συγκεκριμένα θα δοθούν 4  παραστάσεις, την Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου, στις 9 π.μ. και στις 11 π.μ. και την επόμενη Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου στις 9 π.μ. και στις 11 π.μ. στο Συνεδριακό Κέντρου του Δήμου Κιλκίς.
Η τιμή εισιτηρίου για τους μαθητές που θα έρθουν με το σχολείο τους είναι μόνο 3 ευρώ.
Οι διευθυντές πρέπει να δηλώσουν έγκαιρα συμμετοχή αμέσως μετά τις διακοπές γιατί οι παραστάσεις είναι περιορισμένες.