Σάββατο, 18 Μαΐου 2024, 12:56:17 μμ
Δευτέρα, 09 Ιουλίου 2012 17:12

«Πράσινη» Λυσιστράτη από μαθητές του 2ου Γυμνασίου και 2ου Δημοτικού Κιλκίς

lysistrath-kilkis
Γεμάτη οικολογικές ανησυχίες ήταν η «Σύγχρονη Λυσιστράτη» που παρουσίασαν μαθητές και μαθήτριες του 2ου Γυμνασίου και 2ου Δημοτικού Κιλκίς,μέσα από την πρωτότυπη διασκευή του Αριστοφανικού κειμένου και τη σκηνοθεσία του καθηγητή Θεόφιλου Γουλτίδη, ενώ θέση είχαν και οι αναφορές στις μεταλλευτικές εταιρείες που θέλουν να βάλουν πόδι στο νομό μας.
Η Λυσιστράτη και οι φίλες της δεν έδωσαν τον αγώνα της ειρήνης, αλλά τον αγώνα για την προστασία του περιβάλλοντος, το ίδιο σημαντικός για τις μέρες μας. Ο αγώνας ήταν επιτυχής, αφού ναυάγησαν τα σχέδια των δυο δημάρχων των γειτονικών χωριών και εταιρειών να καταστρέψουν το δάσος που βρίσκονταν ανάμεσά τους, ευαγγελιζόμενοι την ανάπτυξη. Η αποχή των γυναικών από κάθε «καθήκον» τους, έφερε το αποτέλεσμα, τη συμμαχία των ανδρών των δυο χωριών υπέρ της προστασίας του δάσους…

Η ταυτότητα της παράστασης Σενάριο: Νατάσσα Αβούρη, Θεόφιλος Γουλτίδης, Μαρία Κωνσταντινίδου, Ζωή Λεβαντή, Ελένη Νικολακάρου
Μουσικές επιλογές: Τσίγγαρα Ελένη-Γουλτίδης Θεόφιλος
Χορογραφία: Τσίγγαρα Ελένη
Σκηνοθετική επιμέλεια: Γουλτίδης Θεόφιλος
Παίζουν με σειρά εμφάνισης:
Λυσιστράτη: Ράδη Κατερίνα
Πρόβουλος: Τσιρτσίδης Σταύρος
Κινησίας: Φουτσιτζής Στέλιος
Καλλονίκη: Τσιόφα Κωνσταντίνα
Μυρίνη: Πιπερίδου Ιωάννα
Λαμπιτώ: Νικολαϊδου Κλεοπάτρα
Ανδροδούλη: Τσιτάκη Αλεξάνδρα
Αλκινόη: Ακριτίδου Χρυσίνη
Φαλλόκρατος: Παπαγρηγοριάδης Στέλιος
Αριστοκλαίων: Φασσουλάκος Κωνσταντίνος
Θρασύμαχος: Ιορδανίδης Ιωάννης
Θεριαλέων: Κανταρτζής Τριαντάφυλλος
Ερμαρίων: Αξιωνίδης Στέλιος
Χορός γυναικών (κατ’ αλφαβητική σειρά):
Γιαλιά Ελευθερία-Μαρία, Γκότσικα Δήμητρα, Ερυθριάδου Φωτεινή, Ζαραλή Δάνια, Ιωαννίδου Μαρία, Καραγιαννίδου Λαμπρινή, Κιοσσέ Βασιλική, Κοτίδου Ολυμπία-Χριστίνα, Μακούλη Ελευθερία, Μουρχουτά Αρετή, Ογκαγιάν Σταυρούλα, Παπαδοπούλου Θεοδώρα, Παπαδοπούλου Τζένη, Παχνή Ελένη, Σειρηνοπούλου Ελένη, Χαλκίδου Δέσποινα, Χαριτίδου Μαρκέλα, Χουρεμίδου Στέλλα.
Για την παράσταση συνεργάστηκαν οι εκπαιδευτικοί: Γουλτίδης Θεόφιλος, Καλφοπούλου Μικέτ, Κωνσταντινίδου Μαρία, Μοσχοπούλου Κατερίνα, Χαριτίδης Ιωάννης.
Ευχαριστούμε το Δήμο Κιλκίς για την παραχώρηση του θεάτρου, τον Ποζίδη Γιώργο για την κατασκευή και προσφορά σκηνικού υλικού και τον Θανάση Ντέμκο για την πολύτιμη βοήθειά του.