Πέμπτη, 30 Μαΐου 2024, 7:41:36 μμ
Σάββατο, 16 Ιουνίου 2012 19:55

Σε έκθεση νέων καλλιτεχνών στη Θεσσαλονίκη ο Δ. Γκιούλτσος

gkioultsos
Σε ομαδική έκθεση νέων καλλιτεχνών συμμετείχε ο κιλκισιώτης δημιουργός και δάσκαλος Δημήτρης Γκιούλτσος.
Ο κ. Γκιούλτσος είχε πρόσφατα παρουσιάσει στην ΤΕΧΝΗ Κιλκίς την έκθεση "Φευγαλέα όνειρα", ζωγραφικη με κόκκους μελάνης. Η εκπαιδευτικός Κική Βέλκου, στα εγκαίνια της έκθεσης είχε τονίσει: «Ως ποιητική λειτουργία η ζωγραφική σχετίζεται με κάτι βαθύτερο στον άνθρωπο, όπως το όραμα, το συναίσθημα, την στάση μας απέναντι στον κόσμο. Στα όνειρα δημιουργούμε και συγχρόνως αντιλαμβανόμαστε τον κόσμο. Το ίδιο ισχύει και στο χρόνο της ζωγραφικής δημιουργίας.
Σε αυτόν τον χρόνο όποιος χάνει την υπόσταση και την ερμηνεία του, εντάσσονται και τα έργα που μας περιτριγυρίζουν απόψε και προκαλούν το βλέμμα. Ο δημιουργός τους Δημήτρης Γκιούλτσος με την τεχνική της μελανογραφίας - μια χρονοβόρα τεχνικής - καταφέρνει μέσα από την σύνθεση πολλών διαδοχικών κόκκων μελάνης και με μεγάλη προσοχή - η οποία δεν του αφήνει περιθώρια για μεταγενέστερη διόρθωση - να δώσει μορφή σε ότι αντιλαμβάνεται από τον κόσμο, τις σκέψεις που ασυνείδητα κυριαρχούν στο μυαλό του…
Η έκθεση των νέων καλλιτεχνών θα διαρκέσει μέχρι 26 Ιουνίου, στο κτίριο Κοιτώνων, πρώην στρατόπεδο Κοδρά, στην Καλαμαριά, και λειτουργεί από 6μ.μ. έως 11μ.μ., τηλ. 2313 314570.