Πέμπτη, 20 Ιουνίου 2024, 1:14:02 πμ
Παρασκευή, 05 Ιουλίου 2013 15:43

Σε Κεφαλλονιά και Μαλακοπή ο “Αγιος Τρύφων” Γουμένισσας

ag-tryfon-goumenissas
Με πολύ όμορφα συναισθήματα και αναμνήσεις επέστρεψαν οι χορευτές του πολιτιστικού συλλόγου «Άγιος Τρύφων» από την Κεφαλλονιά, όπου παραβρέθηκαν μετά από πρόσκληση του συλλόγου  Πάστρας το «Παλαιόκαστρο» κατά το τριήμερο 14-15-16 Ιουνίου. Ο Κεφαλλονίτικος σύλλογος πραγματοποίησε για μια ακόμα χρονιάβραδιά παραδοσιακών χορών αφιερωμένη στη μνήμη του Βαγγέλη Πετράτου, τιμώντας με αυτόν τον τρόπο το φίλο και συγχορευτή που τόσο άδικα έφυγε από τη ζωή πριν από οκτώ χρόνια.
Δυναμικό παρόν έδωσε στην εκδήλωση το τμήμα ενηλίκων του «Αγίου Τρύφωνα» χορεύοντας χορούς από τη Θράκη και τη Μακεδονία και εντυπωσιάζοντας με τις διαφορετικές φορεσιές τους. Τα θερμά τους συγχαρητήρια εξέφρασαν η Αντιπερειφεριάρχης και Αντιδήμαρχος Κεφαλλονιάς για την άψογη χορευτική παρουσία τους. Μετά το πέρας της εκδήλωσης ακολούθησε δείπνο στο χωριό Πάστρα. Ευχάριστη νότα της βραδιάς αποτέλεσε το γλέντι που στήθηκε από τον κ. Νίκλη Χρήστο και κ. Δημήτρη Κούπανη, το οποίο κράτησε μέχρι πρωίας με το αμείωτο ενδιαφέρον όλων.
Η παραμονή στο νησί έδωσε την ευκαιρία στους  εκδρομείς να εξερευνήσουν το νησί, να γευτούν παραδοσιακές γεύσεις, να απολαύσουν το μπάνιο στη θάλασσα και τη φιλοξενία των διοργανωτών.
Στην  εκδήλωση, με το ιδιαίτερο συναισθηματικό βάρος για τους διοργανωτές, συμμετείχαν εκτός από τον «Άγιο Τρύφων» και οι πολιτιστικοί σύλλογοι «Πρόνησος» από τον Πόρο και «Πηνελόπη» από την Σκάλα.
Το Δ.Σ ευχαριστεί το σύλλογο Πάστρας για την πρόσκληση και τη φιλοξενία, το χοροδιδάσκαλο κ. Παντελιό Γεράσιμο, την κ. Βανδώρου Δέσποινα και κ. Βανδώρο Δημήτρη.

Μαλακοπή
Ο Πολιτιστικός Λαογραφικός Σύλλογος «Άγιος Τρύφων» Γουμένισσας, συμμετείχε με το τμήμα Μακεδονίας, την Τετάρτη 19 Ιουνίου 2013  στις 8:30 το απόγευμα στις εκδηλώσεις της Μαλακοπής Θεσσαλονίκης με θέμα «Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2013«, στην Πλατεία Γοβατζιδάκη στην Άνω Τούμπα Θεσσαλονίκης, υπό την αιγίδα της Δ’ Δημοτικής Κοινότητας Θεσσαλονίκης, και τη Δευτέρα 24 Ιουνίου 2013 ημέρα του Αγίου Πνεύματος, συμμετείχε στις πολιτιστικές εκδηλώσεις του Ιερού Ιδρύματος «Αγίας Τριάδος» των απανταχού Ελλήνων της Ανατολικής Ρωμυλίας, στο «Αντάμωμα Ανατολικορωμυλιωτών» στη Λειβαδίτσα Πέλλας, . Μετά την παραστάτη των χορευτικών τμημάτων που συμμετείχαν, ακολούθησε παραδοσιακό κουρμπάνι, όπου προσφέρθηκε σε όλο τον κόσμο που παραβρέθηκε, γίδα και κατσίκι βραστό. Πολύς κόσμος τίμησε με την παρουσία του, τις εκδηλώσεις του Ιερού Ιδρύματος.