Πέμπτη, 25 Ιουλίου 2024, 10:31:15 μμ
Δευτέρα, 03 Μαϊος 2010 13:46

Σε Χορωδιακή Συνάντηση οι «Παίονες» Γουμένισσας

paiones


Η χορωδία των «Παιόνων» Γουμένισσας, ήταν προσκεκλημένοι στην «8η Χορωδιακή Συνάντηση» του Δήμου Ευόσμου, το Σάββατο 24 Απριλίου 2010 , με τη συμμετοχή αξιόλογων χορωδιακών συνόλων από όλη τη χώρα, στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ευόσμου Θεσσαλονίκης, στην αίθουσα Κινηματοθεάτρου του Πολιτιστικού Κέντρου Ευόσμου. Ο πολιτιστικός σύλλογος των «Παιόνων» με το χορωδιακό του τμήμα που αποτελείται από 40 χορωδούς, που είναι άξιοι πρεσβευτές της διάδοσης του πολιτισμού και της κουλτούρας της κωμόπολής μας.  Επί σειρά ετών ήταν το μοναδικό χορωδιακό σύνολο του Ν. Κιλκίς.
Η χορωδία μας, παρουσίασε Ελληνικά τραγούδια και τον Ύμνο της Γουμένισσας, ένα τραγούδι που έγραψε για τη γενέτειρά του ο κ. Χρήστος Π. Ίντος, σε μουσική του κ. Καμπάνη Σαμαρά, δίνοντας στο κοινό την ευκαιρία να απολαύσει μοναδικές εκτελέσεις και ιδιαίτερες ερμηνείες. Στο πιάνο ήταν ο κ.Λάζαρος Μελίδης και Μαέστρος η κ. Ευφροσύνη Τσούρμα-Τάτση.
Η χορωδία των Παιόνων καταχειροκροτήθηκε από το πολυπληθές κοινό, ρίγη συγκίνησης προκαλεί ο ύμνος της Γουμένισσας στον θεατή, όταν τον ακούει μακριά από αυτήν.
Στο τέλος, τους προσφέρθηκαν αναμνηστικά διπλώματα και ανθοδέσμες σε όλα τα χορωδιακά σύνολα και εδώ όμως η Γουμένισσα ξεχώρισε γιατί δεν πήγε με άδεια χέρια παρά προσέφερε και αυτή κρασιά Γουμένισσας και βιβλία, που καταγράφουν την ιστορία της πόλης.
Η διοργανώτρια χορωδία δεξιώθηκε τους προσκεκλημένος χορωδούς σε γνωστή ταβέρνα της Θεσσαλονίκης.