Κυριακή, 16 Ιουνίου 2024, 9:17:38 μμ
Σάββατο, 22 Ιουλίου 2023 11:06

Στη Φύσκα το χορευτικό των «Αργοναυτών» Κιλκίς

Ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του Δ.Σ. του Πολιτιστικού Λαογραφικού Συλλόγου Φυσκιωτών και του αξιότιμου προέδρου του, κ. Κυριάκου Φωτιάδη, "ΟΙ ΑΡΓΟΝΑΥΤΕΣ" με ιδιαίτερη χαρά και τιμή παρευρέθηκαν και συμμετείχαν στις εορταστικές εκδηλώσεις του Συλλόγου για την Ιερά Πανήγυρη Προφήτη Ηλία, την Τετάρτη 20 Ιουλίου 2023.

 

Στον προαύλιο χώρο του παλιού Δημοτικού σχολείου του όμορφου χωριού της Φύσκας είχε στηθεί με πολύ μεράκι από μικρούς και μεγάλους εθελοντές του Πολιτιστικού Λαογραφικού Συλλόγου Φυσκιωτών ένα ζωντανό παραδοσιακό πανηγύρι για όλους τους χωριανούς και τους φίλους του χωριού.

Στο εορταστικό πνεύμα της ημέρας, το ενήλικο χορευτικό τμήμα παραστάσεων της Ένωσης Ποντίων ν. Κιλκίς "ΟΙ ΑΡΓΟΝΑΥΤΕΣ" υπό την καθοδήγηση του χοροδιδασκάλου μας, Κωνσταντίνου Νικολαΐδη, παρουσίασε χορούς από την ευρύτερη περιοχή του Πόντου. Το χορευτικό συνόδευσαν οι μουσικοί των "ΑΡΓΟΝΑΥΤΩΝ": Θεόφιλος Αγγελίδης στη λύρα και Μελέτης Λαζαρίδης στο νταούλι.

Οφείλουμε να αναφέρουμε πως με τον χορό Σέρρα αποτίσαμε τον ελάχιστο φόρο τιμής στον αείμνηστο παντοτινό «Αργοναύτη» της Φύσκας, Θανάση Αντωνιάδη. Ήταν και πάντα θα είναι χορευτής και φίλος των παιδιών της Ένωσης και θα παραμένει βαθιά ριζωμένος στη συλλογική μας μνήμη. Αφιερώνουμε αυτήν την εμφάνιση στον Θανάση μας, που με τη σπουδαιότητα του χαρακτήρα του κατάφερε η χορευτική του ψυχή να μείνει χαραγμένη μέσα στις καρδιές μας εις αεί.

Εκ μέρους του προέδρου των "ΑΡΓΟΝΑΥΤΩΝ", κ. Παναγιώτη Δαμιανίδη και όλου του Δ.Σ. της Ένωσης, ευχαριστούμε ιδιαίτερα την Ταμία του Πολιτιστικού Λαογραφικού Συλλόγου Φυσκιωτών και αγαπητή φίλη των "ΑΡΓΟΝΑΥΤΩΝ", κα. Μαρία Πράντζου, για την πρόσκληση και την άψογη συνεργασία, καθώς και όλα τα μέλη του συλλόγου για τη θερμή υποδοχή και την υποδειγματική φιλοξενία. Ευχόμαστε από καρδιάς καλή συνέχεια στο πολύτιμο έργο σας και κάθε επιτυχία στις μελλοντικές σας δράσεις.

ΑΡΓΟΝΑΥΤΕΣ

Έκθεση εικόνων