Κυριακή, 23 Ιουνίου 2024, 9:56:20 μμ
Τετάρτη, 22 Μαϊος 2024 09:33

Στη Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς Θεσσαλονίκης εμφανίσθηκε η χορωδία του Πολιτιστικού Μουσικού Συλλόγου Κιλκίς

Η χορωδία του Πολιτιστικού Μουσικού Συλλόγου Κιλκίς συμμετείχε το Σάββατο 18 Μαΐου 2024 στην 11η χορωδιακή συνάντηση που διοργάνωσε η Πολυφωνική Χορωδία Θεσσαλονίκης.

Η Εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων της Λέσχης Αξιωματικών Φρουράς Θεσσαλονίκης, με φόντο το Λευκό Πύργο.

Η συναυλία ήταν αφιερωμένη στην επέτειο μνήμης της γενοκτονίας των Ποντίων. Ειδική αναφορά έγινε από τη γραμματέα του συλλόγου κυρία Χρυσούλα Βαρσάμη.

Πρώτη εμφανίσθηκε η χορωδία του Πολιτιστικού Μουσικού Συλλόγου Κιλκίς, υπό τη διεύθυνση του Γιάννη Ζγούρα, χαρίζοντας εξαιρετικές μελωδίες στο πολυπληθές ακροατήριο, το οποίο ανταπέδωσε με παρατεταμένα χειροκροτήματα. Έκλεισε με το ποντιακό τραγούδι «Εκάεν και το Τσάμπασιν», το οποίο συγκίνησε και ξεσήκωσε το κοινό.

Δεύτερη εμφανίσθηκε η ιστορική χορωδία ΟΡΦΕΑΣ Σερρών με μαέστρο τον Γιώργο Καλλία και η συναυλία έκλεισε με τη διοργανώτρια Πολυφωνική Χορωδία Θεσσαλονίκης, υπό τη διεύθυνση του Γιώργου Πούλιου.

Μετά την ανταλλαγή αναμνηστικών, η πρόεδρος της χορωδίας κυρία Σταυρούλα Γιοβανούδη ευχαρίστησε ιδιαίτερα το μαέστρο της Πολυφωνικής Χορωδίας Θεσσαλονίκης Γιώργο Πούλιο, που με το μεράκι του και την πολύ δουλειά του οδήγησε τη χορωδία του Πολιτιστικού Μουσικού Συλλόγου Κιλκίς σε αξιοπρεπές επίπεδο για δώδεκα συνεχόμενα χρόνια. 

Ακολούθησε δείπνο στο χώρο δεξιώσεων της Λέσχης, όπου οι χορωδοί απόλαυσαν νόστιμα εδέσματα με μπόλικο κρασί, χόρεψαν και τραγούδησαν με ζωντανή ποιοτική μουσική.

Αργά το βράδυ επέστρεψαν στην πόλη μας  οι χορωδοί ικανοποιημένοι  που  με επιτυχία εκπροσώπησαν και πάλι το Κιλκίς

Οι πρόβες συνεχίζονται με εντατικό ρυθμό, ώστε όλα να είναι έτοιμα την Παρασκευή 14 Ιουνίου ώρα 8 μμ, όταν θα παρουσιάσουν για τους φίλους  τους τη συναυλία-αφιέρωμα στο Γιάννη Μαρκόπουλο.

Η πρόεδρος και οι χορωδοί του Πολιτιστικού Μουσικού Συλλόγου Κιλκίς αισθάνονται την υποχρέωση να ευχαριστήσουν τη διεύθυνση και το προσωπικό της Λέσχης Αξιωματικών Φρουράς  Θεσσαλονίκης  για τη φιλοξενία  και την άψογη εξυπηρέτησή τους.

Από το ΔΣ