Κυριακή, 23 Ιουνίου 2024, 11:46:19 πμ
Τρίτη, 05 Ιουλίου 2011 14:53

«Στης Ζωής το Παιχνίδι Χωράμε Όλοι»

nireas
Την Κυριακή 26 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε στην Πλατεία Ειρήνης στο Κιλκίς η εκδήλωση με τίτλο «Στης Ζωής το Παιχνίδι Χωράμε Όλοι». Κάθε χρόνο αυτήν την ημέρα με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Κατά των Ναρκωτικών το Κέντρο Πρόληψης ΝΗΡΕΑΣ γιορτάζει την πρόληψη έχοντας ως αρχή την αντίληψη ότι η προαγωγή της καλής ψυχοσυναισθηματικής υγείας μικρών και μεγάλων είναι ευθύνη όλων μας και μπορεί να επιτευχθεί με την ενεργή συμμετοχή όλων.
Έτσι και φέτος η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με τη συνεργασία φορέων του νομού που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας. Συγκεκριμένα, η 1η Κοινότητα Ανιχνευτών Προσκόπων Κιλκίς οργάνωσε παιχνίδια για παιδιά κι εφήβους, ο Ιερός Ναός Γεννήσεως της Θεοτόκου Ευκαρπίας & ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ευκαρπίας ετοίμασε και πρόσφερε πιροσκί κι αναψυκτικά στους παρευρισκομένους και το Δίκτυο Υποστηρικτών «Νηρέα» συγκέντρωσε και διένειμε στα παιδιά μεταχειρισμένα παιχνίδια.  Σε όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης έγινε προβολή οπτικού υλικού σχετικά με τις δράσεις και το έργο του Κέντρου Πρόληψης.
H επιστημονικά υπεύθυνη, Εφη Τζούρα, σημειώνει: «Ευχαριστούμε όλους όσοι το απόγευμα της Κυριακής μας τίμησαν με την παρουσία τους. Ιδιαίτερη χαρά μας έδωσε το γεγονός ότι προσήλθαν άνθρωποι που γνώρισαν το Νηρέα μέσα από τις βιωματικές ομάδες για γονείς, εκπαιδευτικούς και εθελοντές.
Επίσης, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά τον Πρωτοπρεσβύτερο Ιωάννη Φ. Ξενιτίδη, τα μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου Ευκαρπίας,  τα μέλη της 1ης Κοινότητας Ανιχνευτών Κιλκίς και το Δίκτυο Υποστηρικτών ΝΗΡΕΑ για την εθελοντική προσφορά, την παρουσία τους και την άρτια συνεργασία τους στη διοργάνωση της εκδήλωσης».