Δευτέρα, 15 Απριλίου 2024, 12:09:22 πμ
Παρασκευή, 16 Ιουλίου 2010 16:26

Στο μαγευτικό Καρπενήσι ο Πολιτιστικός των Ρυζίων

politistikos_rizion


Στη Στερεά Ελλάδα και συγκεκριμένα στην πρωτεύουσα της όμορφης Ευρυτανίας, το Καρπενήσι, ταξίδεψε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ρυζίων. Το χορευτικό τμήμα των Ενηλίκων συμμετείχε στο 2ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών και Λαϊκής Τέχνης, που διοργάνωσε με επιτυχία ο Πολιτιστικός Σύλλογος Καρπενησίου.
Η παράσταση δόθηκε στο αμφιθέατρο του Συνεδριακού Κέντρου Καρπενησίου με χορούς από την περιοχή της Γουμένισσας. Οι χορευτές του συλλόγου εντυπωσίασαν το κοινό και τους διοργανωτές και απέσπασαν το παρατεταμένο χειροκρότημά τους. Θερμά συγχαρητήρια δέχτηκαν από το Δήμαρχο Καρπενησίου Βασίλειο Καραμπά, το Δήμαρχο Δόμνιτσας Ιωάννη Σταμάτη και άλλους φορείς της τοπικής κοινωνίας.
Ο Πρόεδρος του τοπικού Συλλόγου Σπύρος Τσιούρης, αφού προσφώνησε και καλωσόρισε τα χορευτικά συγκροτήματα, αναφέρθηκε στο αξιόλογο έργο που επιτελούν οι πολιτιστικοί σύλλογοι. Ακολούθησε η ανταλλαγή των αναμνηστικών. Η Πρόεδρος του συλλόγου Ρυζίων Γιαννούλα Αντωνίου στην αντιφώνησή της, αφού ευχαρίστησε και συνεχάρη τους διοργανωτές, εξέφρασε την ιδιαίτερη συγκίνησή της, που ο σύλλογος αξιώθηκε να κι έδωσε παράσταση στο Καρπενήσι και να επισκεφτεί τον οικισμό Μυρίκη, που είναι η γενέτειρα των γονέων της.
Το βράδυ όλοι οι σύλλογοι φιλοξενηθήκαν και διασκέδασαν στη μεγάλη αίθουσα της φοιτητικής εστίας.
Το Δ.Σ. του Πολιτιστικού Συλλόγου Ρυζίων, η χοροδιδάσκαλος Μαίρη Συμεωνίδου και οι χορευτές εκφράζουν τις ευχαριστίες τους για την άψογη διοργάνωση και τη θερμή φιλοξενία που δέχτηκαν.