Σάββατο, 13 Απριλίου 2024, 5:38:52 πμ
Πέμπτη, 17 Ιουνίου 2010 21:04

Σχολική γιορτή στη Ν. Σάντα

santa


Με μία όμορφη και πολυθεματική γιορτή, που περιείχε λόγο, χορό, μουσική και τραγούδι, τα παιδιά του Δημοτικού Σχολείου Ν. Σάντας του Δήμου Γαλλικού αποχαιρέτισαν την σχολική χρονιά 2009 – 2010, την Δευτέρα 14 Ιουνίου. Η εκδήλωση και είχε τίτλο «Σεργιάνι στην Ελλάδα». Με μεταφορικό μέσο το χορό και με συντροφιά την αφήγηση και τη μουσική το παρευρισκόμενο πλήθος άκουσε από τους μαθητές για τις φυσικές ομορφιές της Ελλάδας και είδε την παράδοσή της μέσα από τους χορούς.
Στο δεύτερο μέρος της εκδήλωσης με την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών, όλα τα παιδιά ξεδίπλωσαν με καταπληκτική άνεση τα πλούσια ταλέντα τους, αφήνοντας πραγματικά τις καλύτερες εντυπώσεις.
Ο αύλιος χώρος ήταν από νωρίς κατάμεστος από εκπαιδευτικούς, γονείς και φίλους των μαθητών. Παρόντες ήταν, επίσης, ο Δήμαρχος Γαλλικού Γεώργιος Θεοδωρίδης, ο Αντιδήμαρχος κ. Χωλίδης Ν. και η πρώην διευθύντρια του δημοτικού σχολείου. Ο διευθυντής του Δ. Σχολείου και Πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου Ν. Σάντας κ. Σιούτης Κων/νος προλόγισε την εκδήλωση και ανακοίνωσε συγκινημένος ότι η φετινή χρονιά ήταν η τελευταία της καριέρας του ως εκπαιδευτικός καθώς συνταξιοδοτείται. Μίλησε για την πορεία του ως εκπαιδευτικός μέσα στα χρόνια και κλείνοντας ευχαρίστησε όλους τους συναδέλφους και συνεργάτες του, καθώς και τον δήμαρχο Γαλλικού για την αμέριστη υλική και ηθική συμπαράσταση του στο έργο που πραγματοποιείται στο Δ. Σχολείο Ν. Σάντας.
Στο σύντομο χαιρετισμό του ο δήμαρχος δήλωσε ότι τέτοιου είδους εκδηλώσεις αποτελούν παράδειγμα παιδαγωγικής και συνεργασίας. Συνεχάρη τον διευθυντή του σχολείου κ. Σίουτη Κ. για το εκπαιδευτικό του έργο και χαρακτήρισε την συνεργασία τους ευχάριστη και εποικοδομητική.
Συγκεκριμένα ανέφερε τα εξής: «Το Δημοτικό Σχολείο Ν. Σάντας θεωρώ ότι αποτελεί πηγή περηφάνιας για τον Δήμο Γαλλικού. Το κέφι και η ζωντάνια των παιδιών αναδεικνύει σε όλους την δημιουργικότητα των μαθητών, το μεράκι των δασκάλων αλλά και την ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον».
Ο δήμαρχος ενημέρωσε τους παραβρισκόμενους και για την εφαρμογή του προγράμματος ανακύκλωσης, από την Τρίτη 29 Ιουνίου, και τόνισε την ανάγκη να συμβάλλουν όλοι στη διαμόρφωση μιας νέας περιβαλλοντικής συνείδησης και να προάγουν θετικές για το περιβάλλον συμπεριφορές.