Πέμπτη, 24 Ιουνίου 2021, 3:13:44 μμ
etpa
Τετάρτη, 05 Δεκεμβρίου 2007 07:23

Σύγχρονος τόπος συνάντησης νέων το κέντρο νεότητας "Παρέα ΙΙ"

Συντάκτης:
 Ένας ζεστός και φιλόξενος χώρος που πληρεί όλες τις σύγχρονες προδιαγραφές, το Κέντρο Νεότητας «Παρέα 2» της Ιεράς Μητροπόλεως Πολυανής και Κιλκισίου, βρίσκεται ξανά στη διάθεση της νεολαίας.
Η αγάπη και η ευαισθησία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη μας κ.κ. Αποστόλου για τους νέους είναι γνωστή και έρχεται για άλλη μια φορά να το αποδείξει έμπρακτα, επαναλειτουργώντας έναν ανανεωμένο χώρο δημιουργίας και ψυχαγωγίας για τους νέους.
Παλαιότερα λειτουργούσε με την φροντίδα του αρχιμανδρίτη και καθηγητή πατέρα Γερμανού Κομνηνού και προσέλκυε αρκετούς νέους. Τώρα ο χώρος, που βρίσκεται πίσω από τον Μητροπολιτικό Ναό, εκσυγχρονίστηκε και διαθέτει ένα δίκτυο ηλεκτρονικών υπολογιστών με σύνδεση στον δικτυακό κόσμο, ηλεκτρονικά αλλά και επιτραπέζια παιχνίδια, βιβλιοθήκη αλλά και ένα μικρό θεατράκι.
Αρχικά θα είναι ανοιχτό κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή, από τις 5 έως 7 το απόγευμα, ενώ στις προθέσεις της Μητροπόλεως είναι να αρχίσουν σύντομα και μαθήματα υπολογιστών.
Στο κάλεσμα της Μητρόπολης για μια επίσκεψη γνωριμίας στο Κέντρο ανταποκρίθηκαν οι πρόσκοποι της 1ης και 2ης Ομάδας Κιλκίς συνοδευμένοι από τους βαθμοφόρους Χρ. Καναρόπουλο, Π. Αβραμίδη, Γ. Χατζηβασιλείου και Δ. Γκορίδη, τους οποίους υποδέχθηκε ο αρχιμανδρίτης κ. Απόστολος Πορτοκαλίδης.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο χώρος ανακατασκευάστηκε τον Οκτώβριο του 2005 από τον τότε Υπουργό Μακεδονίας-Θράκης Νίκο Τσαρτσιώνη.