Κυριακή, 11 Απριλίου 2021, 12:48:52 μμ
etpa
Δευτέρα, 01 Μαρτίου 2021 19:29

Συλλυπητήριο μήνυμα Λυκείου Ελληνίδων Κιλκίς για την κοίμηση του Μητροπολίτη Πολυανής και Κιλκισίου Εμμανουήλ

Συντάκτης:

Με αφορμή το θλιβερό άγγελμα της κοίμησης του Μητροπολίτη Πολυανής και Κιλκισίου σήμερα Δευτέρα 1η Μαρτίου 2021, το Δ.Σ. του Λυκείου Ελληνίδων Κιλκίς εξέδωσε το ακόλουθο συλλυπητήριο μήνυμα:

 

«Με βαθιά θλίψη και οδύνη πληροφορηθήκαμε σήμερα την εκδημία του Μητροπολίτη Πολυανής και Κιλκισίου Εμμανουήλ.

Ο Μακαριστός, πέρα από ικανός και αξιαγάπητος Ποιμενάρχης στάθηκε και ένθερμος υποστηρικτής της λυκειακής οικογένειας. Εξάλλου υπήρξε και ο ίδιος παιδί του Λυκείου Ελληνίδων, καθώς κατά τη διάρκεια των μαθητικών του χρόνων συμμετείχε ως χορευτής  στο Παράρτημα της Σύρου, όπου και μεγάλωσε.  

Από τη στιγμή της ενθρόνισής του στην Ι. Μητρόπολη Κιλκίς το 2009 και έπειτα, αναγνωρίζοντας τη συμβολή του Συλλόγου μας στην πολιτιστική ζωή του τόπου, καθώς επίσης και στην ανάδειξη και διατήρηση της πλούσιας πολιτισμικής μας παράδοσης, βρισκόταν πάντα δίπλα στο ΛΕΚ και στα παιδιά του.

Με τις ευλογίες του, το Λύκειο Ελληνίδων Κιλκίς απέκτησε το 2012 νέα στέγη στο φιλόξενο κτίριο της Μητρόπολης επί της οδού Μητροπόλεως 2, ενώ με ιδιαίτερο ενδιαφέρον και ενθουσιασμό χαιρέτισε πρόσφατα την πρωτοβουλία του ΛΕΚ για δημιουργία ενός εκθεσιακού χώρου παραδοσιακών φορεσιών απ’ όλες τις περιοχές της Ελλάδας και συγχρόνως ενός χώρου παραδοσιακών εργαστηρίων για μικρούς και μεγάλους.

Αναμφισβήτητα, ο Μακαριστός κόσμησε επάξια το μητροπολιτικό θρόνο επιτελώντας ένα σοβαρό, πολυσήμαντο και πλούσιο πνευματικό, κοινωνικό και φιλανθρωπικό έργο.

Τον αποχαιρετούμε με βαθιά αγάπη και σεβασμό».