Παρασκευή, 21 Ιουνίου 2024, 7:30:32 πμ
Παρασκευή, 26 Απριλίου 2024 11:26

Διάκριση του μαθητή Σαμοθρακίτη Γιάννη του 2ου πειραματικού ΓΕΛ Κιλκίς στον πανελλήνιο διαγωνισμό βιολογίας

Πρώτη φορά για σχολείο της πόλης του Κιλκίς έχουμε διάκριση μαθητή και πρόκρισή του στις επόμενες φάσεις του διαγωνισμού Bιολογίας, ο οποίος διεξάγεται κάθε χρόνο από το 2005. Ο Πανελλήνιος Διαγωνισμός Βιολογίας διεξάγεται σε σύνδεση με τη Διεθνή Ολυμπιάδα Βιολογίας ( International Biology Olympiad – IBO), και έχει ως σκοπό την επιλογή και ανάδειξη ταλαντούχων μαθητών/τριών της χώρας που ενδιαφέρονται για τη Bιολογία.

Παράλληλα δίνει τη δυνατότητα στους μαθητές να δοκιμάσουν τις γνώσεις και τις εμπειρίες τους αλλά και να συμμετάσχουν στις διεθνείς ολυμπιάδες. Ο μαθητής της Γ΄ τάξης του 2ου Πειραματικού ΓΕΛ Κιλκίς, Γιάννης Σαμοθρακίτης,  προκρίθηκε στην 1η φάση  του διαγωνισμού και πέρασε 10ος  από τους 27 στις επόμενες φάσεις του διαγωνισμού. Ο ανταγωνισμός υπήρξε μεγάλος καθώς οι βαθμολογίες που συγκέντρωσαν οι προκριθέντες μαθητές είναι πολύ υψηλές.

Ο μαθητής μας θα μεταβεί στην Αθήνα για να διεκδικήσει 1 από τις 4 θέσεις που θα αναδείξει ο διαγωνισμός προκειμένου να συμμετέχουν στη συνέχεια στη Διεθνή Ολυμπιάδα Βιολογίας. Η τρίτη (3η ) φάση του διαγωνισμού θα διεξαχθεί αμέσως μετά την 2η φάση στην Αθήνα και θα λάβουν μέρος οι δώδεκα (12) πρώτοι/ες μαθητές/τριες της δεύτερης (2ης) φάσης, οι οποίοι αφού δεχθούν στοιχειώδη εργαστηριακή κατάρτιση, θα εξεταστούν σε εργαστηριακές τεχνικές και θα αξιολογηθούν συνολικά. Οι τέσσερις (4) πρώτοι/ες μαθητές/τριες του ΠΔΒ 2024 που θα προκύψουν από τον συμψηφισμό της βαθμολογίας της δεύτερης (2ης) και της τρίτης (3ης) φάσης σε ποσοστό 50% η κάθε μία, θα συγκροτήσουν την Ελληνική ομάδα συμμετοχής που θα αντιπροσωπεύσει τη χώρα μας στην 35η Διεθνή Ολυμπιάδα Βιολογίας, η οποία θα πραγματοποιηθεί στην Αστάνα του Καζακστάν, το πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιουλίου 2024, όπου θα αποκτήσουν εξαιρετική εμπειρία με την επαφή τους με ομοίως διακριθέντες μαθητές από 60 περίπου χώρες.

Η δ/ντρια και ο σύλλογος διδασκόντων του 2ου Πειραματικού ΓΕΛ Κιλκίς, ευχόμαστε στον μαθητή μας Γιάννη  Σαμοθρακίτη να αγωνιστεί με επιτυχία και να συνεχίσει να μας κάνει περήφανους.