Σάββατο, 18 Μαΐου 2024, 7:25:54 πμ
Τετάρτη, 10 Νοεμβρίου 2010 12:47

Συναισθήματα: Ένας Μυστικός Κόσμος Μέσα Μας, Πηγή Ενέργειας

nireas


«Βιωματικό Παιχνίδι Έκφρασης Ενηλίκων από το Κ. Π. της Χρήσης Εξαρτησιογόνων Ουσιών Νομού Κιλκίς "ΝΗΡΕΑΣ" με θέμα «Συναισθήματα: Ένας Μυστικός Κόσμος Μέσα Μας, Πηγή Ενέργειας».
Αγάπη, Απόρριψη, Απογοήτευση, Απώλεια, Ζήλεια, Θυμός, Θλίψη, Μοναξιά, Ντροπή, Φόβος….Πρόκειται για συναισθήματα, που νιώθουμε καθημερινά στις σχέσεις μας με τους άλλους και τον εαυτό και μας «ταλαιπωρούν». Γιατί άραγε μας ταλαιπωρούν; Από την εμπειρία μας στις βιωματικές ομάδες (με γονείς, εκπαιδευτικούς, εφήβους, εθελοντές κ.ά.) που υλοποιούμε τα οχτώ χρόνια λειτουργίας του Κέντρου Πρόληψης "ΝΗΡΕΑΣ" παρατηρούμε ότι οι περισσότεροι άνθρωποι βιώνουν μεγάλη δυσκολία να διαχειριστούν και να εκφράσουν τα συναισθήματα τους. Τα συναισθήματα είναι παράγωγα του ανθρώπινου οργανισμού, συνυφασμένα με όλες τις διαστάσεις της ανθρώπινης ύπαρξης και πολύ σημαντικά καθόλη τη διάρκεια της ζωής του. Για αυτό το λόγο υλοποιούμε βιωματικό παιχνίδι έκφρασης με θέμα: «Συναισθήματα: Ένας Μυστικός Κόσμος Μέσα Μας, Πηγή Ενέργειας».
Το εργαστήρι απευθύνεται σε κάθε ενήλικα ανεξαρτήτου φύλου, ηλικίας και ιδιότητας που θέλει να επικοινωνήσει με τον εαυτό του και με τους άλλους και να ξεκινήσει ένα ταξίδι γνωριμίας με τα συναισθήματα μέσα από το βιωματικό παιχνίδι. Το μυστικό της δύναμης των συναισθημάτων είναι ότι πηγάζουν από μέσα μας και αυτό είναι κάτι που αγνοούμε ή παραβλέπουμε αρκετά συχνά. Για να βρούμε το κλειδί που ανοίγει την πόρτα του εσωτερικού μας εαυτού χρειάζεται να αποκτήσουμε δεξιότητες αναγνώρισης, διαχείρισης και έκφρασης των συναισθημάτων. Έτσι, θα έρθουμε σε επαφή με τον μυστικό κόσμο των συναισθημάτων, από όπου πηγάζει η ενέργεια που μας ωθεί να προχωρήσουμε στη ζωή, να εξελιχθούμε, να βελτιωθούμε, να πετύχουμε και να ευτυχήσουμε.
Το βιωματικό παιχνίδι έκφρασης θα πραγματοποιηθεί στις 22, 29 Νοεμβρίου και 6, 13, 20 Δεκεμβρίου, ημέρες Δευτέρα και ώρα 18:00 με 20:00 στα γραφεία του Κ. Π. "ΝΗΡΕΑΣ", Βυζαντίου 10 στο Κιλκίς. Συντονίστριες της ομάδας θα είναι η κα Έφη Τζούρα, Ψυχίατρος, Οικογενειακή Θεραπεύτρια, Επιστημονικά Υπεύθυνη του Κέντρου Πρόληψης και η  κα Μαρία Χατζηγεωργιάδου, Ψυχολόγος, Στέλεχος Πρόληψης. Για πληροφορίες και για να δηλώσετε συμμετοχή  μπορείτε να επικοινωνείτε στο τηλέφωνο 23410 75311 (πρωινές ώρες), φαξ 23410 75312 και e-mail Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.  έως τις 19 Νοεμβρίου. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.