Δευτέρα, 4 Δεκεμβρίου 2023, 9:08:41 μμ
Τρίτη, 21 Νοεμβρίου 2023 10:14

Συναρπαστική η εκδρομή του Περιβαλλοντικού Συλλόγου Περιπατητών Κιλκίς

Πλουσιότεροι σε εικόνες, πολιτισμό, συγκίνηση, αγαλίαση και πατριωτισμό επέστρεψαν περίπου πενήντα μέλη του Περιβαλλοντικού Συλλόγου Περιπατητών Κιλκίς από την διήμερη εκδρομή του Σαββατοκύριακου 11-12/11/23.

Η εκδρομή είχε αρχαιολογικό ενδιαφέρον καθώς επισκεφτήκαν τα Μνημεία ολοκαυτωμάτων που πλημμύρισαν την χώρα μετά την έλευση των Γερμανών στην χώρα το 40.

Αρχικά κατέφθασαν στο Μνημείο εκτέλεσης των Πύργων Εορδαίας, αμέσως μετά προσκύνησαν στον Άγιο Μηνά που γιόρταζε και στα ομοιώματα της Αγίας Σοφίας και του Πύργου Γαλατά Εμπορίου.

Απόλαυσαν τις φθινοπωρινές εικόνες προς την Βλάστη των ευεργετών Στεργίου και Νικολάου Δούμπα και κατέβηκαν στην Εράτυρα για γεύμα. Συνέχισαν στην Καστοριά όπου δείπνησαν στην μουσικοταβέρνα family της Χλόης και διανυκτέρευσαν για να απολαύσουν την επομένη μέρα την Βυζαντινή Καστοριά. Ξεκίνησαν την περιήγηση από  την Μαυριώτισσα, το Σπήλαιο Δράκου, το Λαογραφικό Μουσείο και περπάτησαν με συνοδεία ξεναγού όλη την Βυζαντινή Καστοριά με τις σημαντικότατες Εκκλησίες, την πλατεία Ντολτσό. Τέλος γευμάτισαν στις παραλίμνιες ταβέρνες και αναχώρησαν στις 17.00 για το Κιλκίς.