Τρίτη, 23 Απριλίου 2024, 10:04:16 πμ
Σάββατο, 19 Σεπτεμβρίου 2009 04:56

Συντιάνκα στο Πολύκαστρο

Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε και φέτος η καθιερωμένη εκδήλωση του Συλλόγου Ανατολικορωμυλιωτών Πολυκάστρου, η αναβίωση της Συντιάνκα, που σημαίνει συνάθροιση, μάζωξη. Στην Πατρίδα, αφού τελείωναν οι καλοκαιρινές εργασίες, άρχιζαν οι συντάνκις, που διαρκούσαν 15 ημέρες και γίνονταν κάθε βράδυ πλην Κυριακής.
Ο αύλειος χώρος των δημοτικών σχολείων Πολυκάστρου γέμισε από τα μέλη και τους φίλους του Συλλόγου. Η εκδήλωση ξεκίνησε με το άναμμα της φωτιάς, από το δήμαρχο Πολυκάστρου, Δημήτρη Σμυδάκη, την ομιλία της προέδρου του Συλλόγου, Ελένης Χαμουρούδη, το χαιρετισμό του κ. Σμυδάκη και του αντινομάρχη Χρήστου Γκουντενούδη.
Η κ. Χαμουρούδη αναφέρθηκε στην ιστορία του εθίμου και στην αναβίωσή του από το Σύλλογο όλα αυτά τα χρόνια.
Παράλληλα, στάθηκε και στις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο φορέας, για την ολοκλήρωση του πολιτιστικού του κέντρου, επισημαίνοντας πως ο Δήμος Πολυκάστρου στάθηκε στο πλευρό του φορέα και κάτι τέτοιο θα πρέπει να κάνει και η νομαρχία.
Ακολούθησαν τα χορευτικά του Συλλόγου και το χορευτικό του δήμου Πανοράματος Θεσσαλονίκης, που καταχειροκροτήθηκαν από τους συγκεντρωμένους, ενώ η βραδιά έκλεισε με χορό για τους όλους τους παρευρισκόμενους.