Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024, 9:47:11 πμ
Δευτέρα, 15 Σεπτεμβρίου 2014 00:00

Τα «Παυλίδεια» είναι πλέον θεσμός

Δεν ήταν γενέθλια, ούτε ονομαστική εορτή… Ο ακριβός μας φίλος Θεόδωρος Παυλίδης  καθιέρωσε  εδώ και μια τετραετία έναν οιονεί θεσμό: Τα Παυλίδεια!
Στον κήπο του σπιτιού του, πνιγμένο στο πράσινο, ανάμεσα Κιλκίς και Κρηστώνη, ο Θ. Παυλίδης προσκαλεί φίλους και πολύ φίλους με τους οποίους συζητά, συντρώει, ευωχούνται άπαντες και κάμποσοι το ρίχνουν και στον χορό.
Παραμένει ακόμα προς διερεύνηση αν «Τα Παυλίδεια» ως θεσμός αποτελούν απάντηση του ιδρυτή τους στην Μέρκελ και στα μνημόνια. Πάντως εκ του αποτελέσματος κρίνοντες, διότι φέτος με …τεράστια καθυστέρηση προσκληθήκαμε, θα μπορούσε η όλη εκδήλωση να τιτλοφορηθεί «Των οικιών ημών εμπιπραμένων ημείς άδωμεν, ου μην αλλά και …χορεύωμεν»


Βεβαίως σε μια τέτοια σύναξη προέχει το γεμάτο στομάχι. Φάγαμε καλά, ήπιαμε άνευ περιορισμών και ύστερα το πρόγραμμα ήταν ελεύθερο. Καλλίφωνοι συνδαιτυμόνες και επαγγελματίες μουσικοί ομόρφυναν τη βραδιά που κύλησε σε ευφρόσυνο κλίμα.
Να είναι γερός ο Θόδωρος και του χρόνου, αν μας ξανακαλέσει, εκεί θα είμαστε.
Πρόταση και με το συμπάθειο: Του χρόνου ας  προσκαλέσει και τον Κώστα Πινέλη.  Να φάμε , να πιούμε κι αφού λύσουμε τις διαφορές μας για τον ιστορικό ρόλο του Στάλιν να χορέψουμε τον χορό του …Ζαλόγγου.

Έκθεση εικόνων