Πέμπτη, 21 Οκτωβρίου 2021, 3:03:11 μμ
etpa
Τετάρτη, 04 Σεπτεμβρίου 2013 00:44

Τα χορευτικά του «Αγίου Τρύφωνα» μάγεψαν στη Γουμένισσα

Συντάκτης:

ag-tryfon
Mε μια ξεχωριστή παρουσία αντάξια της πλούσιας δράσης τους και της επιτυχούς παρουσίας τους, τα χορευτικά τμήματα του Πολιτιστικού Συλλόγου «Άγιος Τρύφων» της Γουμένισσας, ¨σφράγισαν¨ την επιτυχή διαδρομή τους κατά την διάρκεια των 38ων Θεοτοκίων.
    Γοήτευσαν και ενθουσίασαν τους θεατές που κατέκλυσαν ασφυκτικά την κεντρική πλατεία την Παρασκευή 16 Αυγούστου, σε μια εντυπωσιακή παράσταση.      Μικροί και μεγάλοι, μέλη και φίλοι του συλλόγου, και όχι μόνο, απόλαυσαν χορούς από τη Θράκη, την Μακεδονία, τα νησιά και από τον ελληνικό κινηματογράφο. Τα χορευτικά τμήματα μέσα από την λαμπερή αυτή παρουσία τους σηματοδότησαν, ταυτόχρονα, τις δράσεις της επόμενης χορευτικής περιόδου.
       Το ζεστό χειροκρότημα των παρισταμένων, αλλά και το γεγονός ότι ο χώρος γέμισε από κόσμο, αποτέλεσαν την απόλυτη ικανοποίηση για τους χορευτές, που προσπαθούν να αναδείξουν την παράδοση μας, σε κάθε γωνιά της χώρας μας αλλά και στο εξωτερικό, με χοροδιδασκάλους την κ. Αθ. Σταυρούλη και τον Γ. Σούρλα τους οποίους αξίζουν και συγχαρητήρια.
         ¨Παρά τις αντίξοες οικονομικές συνθήκες, μέσα από συλλογική δουλειά και προσπάθεια, δώσαμε και φέτος βήμα στις καλλιτεχνικές ανησυχίες των παιδιών που με τη σειρά τους κρατούν το δικό τους θεσμό. Είμαστε συμπαραστάτες στα όνειρα τους και συνεχίζουμε με κάθε τρόπο να τους δίνουμε κίνητρα για δημιουργία, έκφραση και συμμετοχή μέσα από τις πολιτιστικές δράσεις¨, τόνισε μεταξύ άλλων στο χαιρετισμό του ο πρόεδρος του συλλόγου κ. Αστέριος Τάτσης.
         Το Δ.Σ. τίμησε τον κ. Δημήτρη Κούπανη για τη πολυετή προσφορά του στις πολιτιστικές εκδηλώσεις του συλλόγου, και όλης της Γουμένισσας, απονέμοντας του μια εικόνα του Αγίου Τρύφωνα.
   Ο κ . Κούπανης προέρχεται από μια οικογένεια με πολύ πλούσιο χορευτικό παρελθόν και πραγματικά αξίζει κανείς να έχει τέτοιους ανθρώπους στο ενεργητικό του συλλόγου του!