Τετάρτη, 6 Δεκεμβρίου 2023, 4:12:44 πμ
Πέμπτη, 22 Απριλίου 2010 09:55

Θεσμός το “Απάν σο ρακόπον από τους “Ακρίτες” Επταλόφου

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το "2ο ΑΠΑΝ ΣΟ ΡΑΚΑΝΟΠΟΝ", την Πέμπτη 8 Απριλίου, στην Παλιά Επτάλοφο (Τάουτλη). Ο θεσμός, ο οποίος ξεκίνησε το 2009 με πρωτοβουλία του Πολιτιστικού Συλλόγου «ΑΚΡΙΤΕΣ ΕΠΤΑΛΟΦΟΥ», διεξάγεται κάθε χρόνο παραμονή της εορτής της Ζωοδόχου Πηγής, οπού πανηγυρίζει και ο Ιερός Ναός που βρίσκεται στον χώρο των εκδηλώσεων. Καθοριστική ήταν βοήθεια που προσέφεραν δεκάδες μέλη του συλλόγου αλλά και κάτοικοι της Επταλόφου όλων των ηλικιών για την πραγματοποίηση της εκδήλωσης.


Φέτος από το χώρο της εκδήλωσης πέρασαν περίπου 1200 άτομα από το νομό Κιλκίς και τους γειτονικούς νομούς.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Νομάρχης Κιλκίς κ. Ευάγγελος Μπαλάσκας, η Αντινομάρχης κ. Γιώτα Μαρινίδου – Καλλογιάννη, οι Νομαρχιακοί σύμβουλοι κ. Περικλής Κολότσιος και κ. Αναστάσιος Αμανατίδης, οι Αντιδήμαρχοι Κρουσσών κ. Μιχάλης Αναστασιάδης και κ. Κωνσταντίνος Μαυρόπουλος, η Πρόεδρος του ΟΠΟΑΝΓ Κρουσσών κ. Δέσποινα Κανδηλίδου, ο πρώην Δήμαρχος Κρουσσών και Δημοτικός Σύμβουλος κ. Γιώργος Γαβριήλιδης, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ. Κωνσταντίνος Λαζαρίδης και κ. Στέργιος Καβαδόπουλος.
Σημαντική ήταν και η παρουσία της Π.Ο.Ε. η οποία πάντα στηρίζει τις εκδηλώσεις και τιμάει με την παρουσία της. Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν, ο κ. Γιάννης Παπαδόπουλος μέλος του κεντρικού συμβουλίου της Π.Ο.Ε., ο κ. Κωνσταντίνος Ξανθόπουλος μέλος του περιφερειακού συμβουλίου της ΣΠΟΣ Κεντρικής Μακεδονίας και Θεσσαλίας και ο δημοσιογράφος κ. Γιώργος Γεωργιάδης εκπρόσωπος τύπου της Π.Ο.Ε. και  πρώην πρόεδρος της ΣΠΟΣ Κεντρικής Μακεδονίας και Θεσσαλίας.
Οι «ΑΚΡΙΤΕΣ ΕΠΤΑΛΟΦΟΥ» ευχαριστούν για την αφιλοκερδή συμμετοχή τους καλλιτέχνες, καθώς και τους χορηγούς της εκδήλωσης.