Σάββατο, 17 Απριλίου 2021, 6:08:26 πμ
etpa
Παρασκευή, 30 Οκτωβρίου 2020 18:53

Το εργαστήριο φυτικής παραγωγής του Kέντρου Kοινωνικής Στήριξης Κιλκίς

Συντάκτης:

Το εργαστήριο φυτικής παραγωγής του Κέντρου Κοινωνικής Στήριξης Κιλκίς βρίσκεται στον αύλειο χώρο του παρεκκλησίου του Προφήτη Ηλία Κιλκίς , παροχή της Ιεράς Μητρόπολης Κιλκίς.

 

Οι ωφελούμενοι που συμμετέχουν στο εργαστήριο φυτικής παραγωγής φροντίζουν και καθαρίζουν τον προαύλιο χώρο ενώ παράλληλα ο χώρος παραγωγής καθαρίστηκε με φρέζα που μας διέθεσε η Αντιδήμαρχος  καθαριότητας, ανακύκλωσης, περιβάλλοντος και πρασίνου κα. Ζιούτα – Γιαννακούλα Αικατερίνη την οποία κι ευχαριστούμε θερμά.

Μετά την ολοκλήρωση των απαραίτητων εργασιών οι συμμετέχοντες προχώρησαν στην σπορά των χειμερινών λαχανικών (λάχανα, παντζάρια, καρότα, αντίδια, μαρούλια κ.α.). Οι ωφελούμενοι περιποιούνται και φροντίζουν τόσο τα φυτά όσο και τον χώρο δύο φορές την εβδομάδα.  Στόχος του προγράμματος είναι η εκπαίδευση των ωφελούμενων σε όλα τα στάδια παραγωγής δικών τους προϊόντων τα οποία θα είναι στη διάθεσή τους .

      Το εργαστήριο φυτικής παραγωγής με υπεύθυνη υλοποίησης την Κοινωνική Λειτουργό του Κέντρου Κοινωνικής Στήριξη αποτελεί μέρος της πράξης «ΚΔΗΦ-ΑΜΚΕ Κέντρο Κοινωνικής Στήριξης» που συγχρηματοδοτείται από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο).