Πέμπτη, 30 Μαΐου 2024, 12:19:27 πμ
Παρασκευή, 10 Φεβρουαρίου 2012 20:14

Το Κουρμπάνι Αγ. Τρύφωνα Κιλκίς

kourmpani-kilkis
Με ιδιαίτερη μεγαλοπρέπεια εορτάσθηκε το Πανηγύρι  του Αγίου Τρύφωνος στην Ενορία του Αγίου Δημητρίου Κιλκίς σε συνεργασία με τον Σύλλογο Στενημαχιτών Κιλκίς «Ο ΑΓΙΟΣ ΤΡΥΦΩΝ».
Η μνήμη του Αγίου Τρύφωνος εορτάζεται, με ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Εμμανουήλ, την πρώτη Κυριακή του Φεβρουαρίου.
Το Σάββατο 4 Φεβρουαρίου τελέσθηκε Αγιασμός μετά τον οποίο ο Εφημέριος του Ναού άναψε τα καζάνια και αγίασε τα μέλη του Συλλόγου που ετοίμαζαν το Κουρμπάνι. Αμέσως μετά τελέσθηκε ο Εσπερινόςμετά το πέρας του οποίου όλοι πέρασαν στην αίθουσα του Ναού για να ανακατέψουν το Κουρμπάνι στα καζάνια και να κερασθούν κρασί και τσίπουρο, προσφορά των οινοποιών Στενημαχιτών καθώς και παραδοσιακούς μεζέδες όπως τα «γιαπράκια». Η ετοιμασία του Κουρμπανιού κράτησε μέχρι τα μεσάνυκτα.
Την Κυριακή 5 Φεβρουαρίου (Τελώνου και Φαρισαίου) τελέσθηκε πανηγυρικός Όρθρος και αρχιερατική Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Εμμανουήλ. Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Μητροπολίτης μας κήρυξε το θείο λόγο αναφερόμενος στην παραβολή του Τελώνου και του Φαρισαίου, ευλόγησε το Κουρμπάνι, τα σταφύλια και τους άρτους και τα διαμοίρασε στους πιστούς. Ακολούθησε δεξίωση στην αίθουσα του Ναού.
Το απόγευμα της Κυριακής η Χορωδία της Ενορίας του Αγίου Δημητρίου πραγματοποίησε μουσική εκδήλωση αφιερωμένη στην «ΜΑΝΑ» λόγω της εορτής της Υπαπαντής αλλά και της εορτής των Αγίων Μητέρων των Τριών Ιεραρχών Εμμέλειας, Νόνας και Ανθούσης στο κατάμεστο από κόσμο, παρά την βροχή και το κρύο, Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Κιλκίς.
Η Εκδήλωση περιελάμβανε ομιλία, ποιήματα και παραδοσιακά τραγούδια αφιερωμένα στην «ΜΑΝΑ».