Παρασκευή, 12 Ιουλίου 2024, 8:03:31 μμ
Παρασκευή, 25 Μαρτίου 2011 21:44

«Το μεγάλο μας τσίρκο»

megalo-tsirko
Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Ατόμων με Αναπηρία Ν. Κιλκίς «βηματίΖΩ» σε συνεργασία με το Ειδικό Σχολείο Κιλκίς  και την Ομάδα   Θεάτρου “ΟΜΠΡΕΛΕΣ”,  πρόκειται να ανεβάσει παράσταση του θεατρικού έργου  «Το μεγάλο μας τσίρκο»  του Ι. Καμπανέλη το οποίο πρωτοπαρουσιάστηκε το καλοκαίρι του 1973 με πρωταγωνιστές τότε την Τζένη Καρέζη και τον Κώστα Καζάκο.
Η υπόθεση του έργου βασίστηκε σε ιδέα του Κώστα Καζάκου και περιλαμβάνει αναφορές στις ταλαιπωρίες του ελληνικού λαού και του κράτους από τον ερχομό του Όθωνα (1833) έως την Κατοχή. Οι καθημερινές παραστάσεις αποτέλεσαν μια ιδιότυπη διαμαρτυρία ενάντια στο δικτατορικό καθεστώς
Η συνεργασία μεταξύ των  φορέων προέκυψε έπειτα από πρόταση του Ειδικού Σχολείου Κιλκίς  προς τη  Θεατρική ομάδα. Η ανταπόκριση ήταν άμεση και η θεατρική ομάδα απεδέχθη την πρόταση  χωρίς δεύτερη σκέψη.
Σκοπός της παράστασης, είναι η ενίσχυση των δραστηριοτήτων του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων και του Ειδικού Σχολείου. Η παράσταση στο Κιλκίς θα δοθεί την Κυριακή 3 Απριλίου 2011 και ώρα 20:00, στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Κιλκίς.