Τρίτη, 28 Μαΐου 2024, 11:43:00 πμ
Τετάρτη, 17 Απριλίου 2024 20:23

Το Σωματείο Δράσης «Νίκος Καπετανίδης» συγχαίρει την Αρχοντούλα και τον Νίκο Κωνσταντινίδη

Το συγγραφικό έργο της Αρχοντούλας και του Νίκου Κωνσταντινίδη επαινεί το Σωματείο Δράσης «Νίκος Καπετανίδης» με μια θερμή επιστολή, που υπογράφουν ο πρόεδρος Γιώργος Γεωργιάδης και ο γεν. γραμματέας Βασίλειος Σιδηρόπουλος:

 

«Το Σωματείο Δράσης «Νίκος Καπετανίδης» με θερμά συναισθήματα φιλίας και πατριωτικής αλληλεγγύης καταθέτει τον σεβασμό και ευαρέσκειά του για το πολυδάπανο πνευματικά συγγραφικό έργο δύο διακεκριμένων μελών του από το Κιλκίς,  που με ζήλο και προσωπική συνεισφορά εξ ιδίων ανέδειξαν τον Ελληνισμό του Καυκάσου, καθώς και των προσφύγων της πρώτης γενιάς στον Ελλαδικό χώρο.

Τιμούμε και συγχαίρουμε από καρδιάς, τον άξιο πατέρα και δάσκαλο, συγγραφέα, Νίκο Κωνσταντινίδη από το Χωρύγι Κιλκίς, που επί σειρά ετών στην Σουηδία υπήρξε εκ των πυλώνων της Ελληνικής Παιδείας της Ομογένειας με εξαιρετικό βιογραφικό και αξέχαστες μνήμες.

Μαζί με την μονάκριβη θυγατέρα του Αρχοντούλα Κωνσταντινίδου, φιλόλογο, πιστοποιημένη εκπαιδεύτρια ποντιακής και υποψήφια διδάκτορα στην εφαρμοσμένη γλωσσολογία, δημιούργησαν, ένα ιστορικό προηγούμενο, με την συγγραφή των δύο βιβλίων τους, με τίτλο: "Οι Ρίζες μας. Πόντος - Καύκασος - Χωρύγι Κιλκίς" και "Ιχνηλατώντας τις Ρίζες Μας στο Καρς του Καυκάσου".

Με αυταπάρνηση, περίσσευμα προσωπικής εργασίας, χωρίς πολυπληθείς ομάδες στήριξης, όργωσαν τον Ελλαδικό χώρο με ίδιους πόρους, αναδιφώντας, αποκαλύπτοντας, προσφέροντας γνώση απλόχερα για θέματα που η επίσημη Ιστορία είχε λησμονήσει, αφήνοντας τα στην Λήθη.

Η δράση των Νίκου και Αρχοντίας Κωνσταντινίδη αποτελεί παράδειγμα πατριδογνωσίας, επιστημονικής επάρκειας και Φιλαναγνωσίας.

Προτρέπουμε ζωηρά όλα τα αδερφά σωματεία, την Αυτοδιοίκηση και την Πολιτεία να αγκαλιάσουν το έργο τους.

Είναι τιμή μας η κοινή συμπόρευση».