Τρίτη, 28 Μαΐου 2024, 9:44:58 πμ
Τρίτη, 02 Ιανουαρίου 2024 09:22

Το Θεατροπαιδαγωγικό Πρόγραμμα "Φέτος τα Χριστούγεννα, ζωντανεύουμε ιστορίες" σήμερα (2 Ιανουαρίου) στην Αυστροελληνική Καπναποθήκη

Στο πλαίσιο των χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων του Δήμου Κιλκίς, η Ομάδα Δράσης για την Τέχνη «Mataroa Art Group», παρουσιάζει σήμερα 2 Ιανουαρίου στις 18:00 στην Αυστροελληνική Καπναποθήκη, Νικ. Παναγιώτου 50, το θεατροπαιδαγωγικό πρόγραμμα:

«Φέτος τα Χριστούγεννα, ζωντανεύουμε ιστορίες».

Κόκκινη κλωστή δεμένη

στο βιβλίο τυλιγμένη

πιάσ΄την από την αρχή

και η ιστορία θα βρεθεί.

Μέσα από 5 βιβλία που σχετίζονται με τα Χριστούγεννα και ενώνονται μεταξύ τους με το κόκκινο νήμα των παραμυθιών, ξεπηδούν 5 δράσεις. Οι θεατροπαιδαγωγοί Ελίνα Καλαϊτζόγλου και Μαρία Κουτσοκώστα, απόφοιτες του Τμήματος Θεάτρου της σχολής Καλών Τεχνών, οδηγούν τα παιδιά να γνωρίσουν τον κόσμο του θεάτρου και των βιβλίων.

Ζωντανεύοντας τις χριστουγεννιάτικες ιστορίες, οι συμμετέχοντες ανακαλύπτουν τα στοιχεία των παραμυθιών, παίζουν θέατρο και μεταμορφώνονται σε κάθε λογής ρόλο.

Στόχος του προγράμματος, που απευθύνεται στις ηλικίες 5 έως 12 ετών, είναι, μέσω των θεατρικών τεχνικών: Παιχνίδι Ρόλων, Μεταμορφώσεις, Μουσικοθεατρικά παιχνίδια, Αυτοσχεδιασμός και Παγωμένες Εικόνες, τόσο η ενεργοποίηση της δημιουργικότητας, της έκφρασης και της ομαδικότητας, όσο και η επαφή με την έννοια της φιλαναγνωσίας, τροφοδοτώντας τη φαντασία και τη γνωσιακή ανάπτυξη των παιδιών.

Η παρουσία πληθώρα υλικών (θεατρικά props, πολύχρωμα υφάσματα κ.ά.), αλλά και ζωντανής μουσικής από ποικιλία μουσικών οργάνων, ενισχύει το αφηγηματικό, δραματικό και αναπαραστατικό πλαίσιο του προγράμματος.

Η ομάδα του Mataroa Art Group, σας περιμένει

για να ξετυλιχθεί το κόκκινο κουβάρι της κλωστής!

ΕΙΣΟΔΟΣ ΔΩΡΕΑΝ