Τρίτη, 15 Ιουνίου 2021, 4:15:50 μμ
etpa
Παρασκευή, 05 Οκτωβρίου 2007 11:34

Το χορευτικό της «Αρμονίας» σε φεστιβάλ της Βουλγαρίας

Συντάκτης:
 Το χορευτικό τμήμα του παλιότερου Συλλόγου του Κιλκίς, συμμετείχε στο Φεστιβάλ «Νέστια» της Βουλγαρίας. Χορευτές και χορεύτριες της «Αρμονίας» έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους, στις παραστάσεις που πραγματοποίησαν.
Συνοδευόμενοι από τους άριστους μουσικούς των Χάλκινων της Γουμένισσας, χόρεψαν σε τρεις διαφορετικές πόλεις, στα όμορφα παράλια της Μαύρης Θάλασσας, στις χαμένες πατρίδες της περιοχής της Θράκης. Το Τζάρεβο, το Αθόπολ, το Λόζενετς αντάμειψαν με θερμά χειροκροτήματα τις εμφανίσεις του χορευτικού, που παρουσίασε αλάνθαστα χορούς από τη Μακεδονία, τη Θράκη και την Ήπειρο, φορώντας τις αντίστοιχες φορεσιές του Συλλόγου.
Συνοδός και αρωγός η δασκάλα παραδοσιακών χορών Ναβροζίδου Γενοβέφα, που με τις μουσικές και οργανωτικές της ικανότητες συνετέλεσε καθοριστικά στο τελικό αποτέλεσμα.
Το Δ.Σ. της Αρμονίας αντιπροσώπευαν η Αντιπρόεδρος Ειρήνη Βασιλειάδου και το μέλος Ζωή Σωτηριάδου, που διοργάνωσαν επιπλέον και μια Ελληνική βραδιά. Το πενταήμερο συμπληρώθηκε με δύο ημερήσιες εκδρομές στη Σωζόπολη, ένα όμορφο παραθαλάσσιο χωριό και στον Πύργο, μια σύγχρονη μεγαλούπολη, λιμάνι της Μαύρης Θάλασσας.
Η πείρα και η εμπειρία του Συλλόγου μεγαλώνει και οδηγεί σίγουρα σε καλύτερα και μακρύτερα ταξίδια στο μέλλον!