Σάββατο, 20 Απριλίου 2024, 7:56:10 μμ
Δευτέρα, 12 Ιουλίου 2010 18:45

Τρελλές περιπέτειες με το... φάντασμα του ΚΑΝΤΕΡΒΙΛ

kantervil


Μια από τις πιο όμορφες και διασκεδαστικές ιστορίες που έγραψε ο Οσκαρ Ουάιλντ  είναι  η παράσταση που θα παρουσιασθεί στο Θέατρο Λόφου  τη Δευτέρα 19 Ιουλίου 2010  και  ώρα 9 το βράδυ. Το φάντασμα του Κάντερβιλ έρχεται με το Θέατρο «Μαγική Αυλαία» να ξετρελάνει  μικρούς και μεγάλους.
Στα τελευταία χρόνια του 19ου αιώνα όλοι οι άνθρωποι και ιδίως οι άγγλοι πίστευαν πως υπάρχουν φαντάσματα, που τρομοκρατούσαν τους ενοίκους των παλιών σπιτιών .Μια οικογένεια αμερικανών πηγαίνει στην Αγγλία και νοικιάζει το παλιό αρχοντικό των Κάντερβιλ. Οι Κάντερβιλ έχουν εγκαταλείψει τον πύργο, γιατί δεν αντέχουν άλλο την παρουσία του προγόνου τους Σάιμον ντε Κάντερβιλ, που έχει στοιχειώσει τον πύργο. Τους αμερικάνους όμως δεν τους ενδιαφέρει η ιστορία του Σερ Σάιμον γιατί δεν την πιστεύουν και μάλιστα διασκεδάζουν με τον φόβο των άγγλων. Τους νέους ιδιοκτήτες υποδέχεται η οικονόμος, που ξέρει την ιστορία του φαντάσματος και που έχει συνηθίσει να ζει κάτω από την συνεχή παρουσία του.
Το βράδυ όμως τα πράγματα αλλάζουν. Όλοι έχουν την «τιμή»  να «γνωρίσουν» από κοντά τον μόνιμο κάτοικο του πύργου. Ο καθένας με τον δικό του τρόπο αντιμετωπίζει την κατάσταση… Τι φάρσες θα του στήσουν τα μικρά της οικογένειας..; Γιατί η μεγαλύτερη κόρη Ελεονόρα αποφασίζει να τον βοηθήσει να βρει την γαλήνη του; Συνδυάζοντας περιπέτεια, δράση, συγκίνηση και κωμικές ανατροπές η παράσταση κυριολεκτικά καθηλώνει τον θεατή και τον μαγεύει.
Ένα έργο για όλη την οικογένεια που παρουσιάστηκε  με μεγάλη επιτυχία στο θέατρο Τριανόν στην Αθήνα τον περσινό χειμώνα, ένα έργο που εξυμνεί ότι πιο όμορφο υπάρχει στη ζωή μας την Aγάπη…
Παίζουν οι ηθοποιοί: Γιώργος Παπαευσταθίου, Αυγερινός Σουλόπουλος, Χριστίνα Σιμιτζή, Μανόλης Καζαμίας Δέσποινα Μακρή, Αβραμίδου Ζωή, Αγάπη Παπαθανασιάδου Σκηνοθεσία: Γιώργος Παπαευσταθίου, Θεατρική Διασκευή: Μυρσίνη Σακά, Σκηνικά: Αγγελίνα Παγώνη Κοστούμια: ΒΕΣΤΙΑΡΙΟ ΜΑΓΙΚΗ ΑΥΛΑΙΑ Μουσική επιμέλεια: Βαγγέλης Λιοντής.
Τιμή εισιτηρίου: 10 ευρώ γενική είσοδος.