Σάββατο, 18 Μαΐου 2024, 1:51:20 μμ
Τρίτη, 15 Μαρτίου 2011 15:01

Χορός Ανατολικο- ρωμυλιωτών

anatolikoromiliotes
Στις 26 Φεβρουαρίου 2011 πραγματοποιήθηκε ο ετήσιος χορός του Συλλόγου Ανατολικορωμυλιωτών Πολυκάστρου στην αίθουσα δεξιώσεων «Κτήμα Πασχαλάκη»  . Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Βουλευτής του ν. Κιλκίς, κος  Παραστατίδης ,ο Αντιπεριφερειάρχης κος Γκουντενούδης, ο πολιτευτής κος Γεωργαντάς, οι Αντιδήμαρχοι Δήμου Παιονίας κος Κουλίνας, κος Καραθόδωρος, κος Σιωνίδης , ο Πρόεδρος Τοπικού Συμβουλίου κος Κατσαβός, οι Δημοτικοί σύμβουλοι κος Δραγανίδης κα Λιάρτση ,ο απερχόμενος Δήμαρχος Δήμου Πολυκάστρου κος Σμυδάκης , οι πρόεδροι  τοπικών πολιτιστικών φορέων του τόπου μας και γενικά του Ν. Κιλκίς.
Η παρουσίαση των χορευτικών τμημάτων  άνοιξε το νηπιακό χορευτικό τμήμα , που συγκίνησε μικρούς και μεγάλους με την πρόοδό τους, ενώ η παράσταση συνεχίστηκε με το παιδικό τμήμα και το εφηβικό χορευτικό τμήμα όπου με την επιδεξιότητα που επέδειξαν στους ρυθμικούς βηματισμούς των θρακιώτικων χορών κέρδισαν το θερμό χειροκρότημα των παρευρισκομένων. ‘Ολο το εγχείρημα επιμελήθηκαν οι χοροδιδάσκαλοι των χορευτικών τμημάτων κος Παύλος Λιτούδης και κος Μηνοβγίδης Νίκος τους οποίους ευχαριστούμε και από αυτήν εδώ τη θέση.  Τέλος θα ήταν αμέλεια αν δεν αναφέραμε πως τα χορευτικά τμήματα συνόδευσαν μουσικά ο Λιτούδης Παύλος στο νταούλι , στο ακορτεόν ο Αλτατζίδης Δημήτριος, στη γκάιντα ο Δημητριάδης Χρήστος και στο τουμπερλέκι ο Αντωνιάδης Μιλτιάδης με τους δύο τελευταίους να αποτελούν μαθητές του τμήματος εκμάθησης μουσικών οργάνων και τους οποίους συγχαίρουμε για την πρόοδό τους.
Το συγκρότημα του Γιώργου Χαμουρούδη επένδυσε μουσικά τη βραδιά με θρακικούς παραδοσιακούς σκοπούς διατηρώντας καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης υψηλό το ποιοτικό επίπεδο, γεγονός που ικανοποίησε πλήρως όλους τους παρευρισκομένους.
Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στους επαγγελματίες, βιοτέχνες και εμπόρους της αγοράς του Δήμου Παιονίας , οι οποίοι στήριξαν για ακόμη μία φορά τη λαχειοφόρο αγορά με τις προσφορές και τις χορηγίες τους, ενώ τονίστηκε ότι είναι ανάγκη να υπάρχει συνοχή και συνεργασία με όλους τους Ανατολικορωμυλιώτες της περιοχής  για να υλοποιηθούν οι στόχοι του Συλλόγου, που είναι η ανάπτυξη του έργου του και η προβολή της ιστορικής και πολιτιστικής του φυσιογνωμίας. Οφείλουμε να θυμόμαστε όλοι ότι η διαφύλαξη της πολιτιστικής μας ταυτότητας είναι έργο επίπονο και απαιτεί τη δραστηριοποίηση κάθε μέλους που σέβεται την καταγωγή του και την τοπική παράδοση τόσων χρόνων.
Τέλος, ιδιαίτερες ευχαριστίες οφείλει το Δ. Σ. του για την οικονομική ενίσχυση του Συλλόγου  από όλους τους Ανατολικορωμυλιώτες Πολυκάστρου και Βαφειοχωρίου που τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση και που με τη συμμετοχή τους συμπαρίστανται και θα συμπαρίστανται ηθικά στο έργο του Συλλόγου.

Στο Σέλι
Στις 6 Φεβρουαρίου 2011 ο Σύλλογος μας πραγματοποίησε την καθιερωμένη πλέον χειμερινή εκδρομή στο χιονοδρομικό κέντρο «ΣΕΛΙ» του Ν. Ημαθίας.
Η συμμετοχή όπως και κάθε χρόνο τόσο των μελών των χορευτικών τμημάτων όσο και της χορωδίας ήταν πολυπληθής αλλά και ο αριθμός των φίλων του Συλλόγου που δήλωσαν συμμετοχή ήταν υψηλή  κάνοντας έτσι την εκδρομή επιτυχημένη.
Την επιτυχία της εκδρομής καθόρισε για άλλη και φορά το αμείωτο κέφι που συνόδευε τους εκδρομείς με τα μικρά παιδιά να επιδίδονται σε χιονοδρομίες με έλκηθρα και σκι και τους μεγαλύτερους να απολαμβάνουν το ηλιόλουστο της ημέρας με περιπάτους στο χιονοδρομικό κέντρο.
Καθιερωμένες πλέον είναι οι ψησταριές που άναψαν ο μεσημέρι με τα πλούσια εδέσματα το κρασί και το τσίπουρο να ανεβάζουν τη διάθεση ακόμη περισσότερο. Το απόγευμα  οι εκδρομείς επισκέφτηκαν την όμορφη πόλη της Βέροιας κάνοντας μια τελευταία βόλτα πριν την επιστροφή τους στο Πολύκαστρο.
Η εκδρομή άφησε τις καλύτερες των εντυπώσεων σε όλους μικρούς και μεγάλους που το διασκέδασαν μέχρι την τελευταία στιγμή της αναχώρησής τους και  αναμονή για την επόμενη εκδρομή.

Νέα διοίκηση
Στις 16 Ιανουαρίου 2011 πραγματοποιήθηκαν εκλογές στο Σύλλογο μας για την ανάδειξη των νέων μελών του Διοικητικού Συμβουλίου για τη διετία 2011-2012 .
Έπειτα από τον απολογισμό των πεπραγμένων του απερχομένου Δ.Σ. η ψηφοφορία ανέδειξε την παρακάτω σύνθεση του νέου Δ.Σ.
1. Χαμουρούδη Ελένη – ΠΡΟΕΔΡΟΣ
2.Μαμαγκενίδης Στέργιος – ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ
3. Γιαμπατζίδου Ι. Ασημένια – ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
4. Τσιβακούδη Σούλα- ΕΙΔΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
5. Αλέξης Κιουρτσίδης – ΤΑΜΙΑΣ
6. Μαμαγκενίδης Άνθιμος – ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΑΘΛΗΤΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ
7. Ρουκούδη Ειρήνη- ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΧΟΡΩΔΙΑΣ
8. Καρακασίδου Ζωή- ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΧΟΡΕΥΤΙΚΩΝ ΤΜΗΜΑΤΩΝ
9. Ιωαννίδου Παγώνα – ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΜΟΥΣΕΙΟΥ
10. Τατσιούδη Σοφία – ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΤΗΡΗΣΗΣ ΒΙΒΛΙΟΥ ΜΕΛΩΝ
11. Κυριαζίδου Σοφία- ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΙΚΤΥΑΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
12. Σωτηριάδης Αθανάσιος –ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΚΤΗΡΙΑΚΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ
13. Κωτσάκη Άννα – ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΒΑΦΕΙΟΧΩΡΙΟΥ
14. Δελήπαλτα Βασιλική- ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΡΑΒΔΑ
15. Τσιτουρούδη Χρυσούλα – ΜΕΛΟΣ
16. Κατούδης Ιωάννης- ΜΕΛΟΣ.