Τρίτη, 16 Ιουλίου 2024, 7:36:39 μμ
Πέμπτη, 06 Μαρτίου 2008 11:55

Υπό την αιγίδα του ΥΜΑΘ η εκδήλωση Γενοκτονίας

 Τον Υπουργό Μακεδονίας-Θράκης κ. Μαργαρίτη Τζίμα επισκέφθηκε, μετά από πρόσκλησή του, κλιμάκιο του Διοικητικού Συμβουλίου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ποντιακών Σωματείων με επικεφαλής τον Πρόεδρο - Δικηγόρο Παρ΄ Αρείω Πάγω κ. Χαράλαμπο Αποστολίδη και τον Πρόεδρο του Ιδρύματος Παναγία Σουμελά και Δημοτικό Σύμβουλο κ. Γεώργιο Τανιμανίδη.
 Ο κ. Χαράλαμπος Αποστολίδης αφού ενημέρωσε τον Υπουργό για τις δράσεις και δραστηριότητες της Π.Ο.Π.Σ., καταθέτοντας σχετικό φάκελο, αναφέρθηκε στην πραγματοποίηση κοινής ενωτικής εκδήλωσης στις 19 Μαΐου 2008 Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού στη Θεσσαλονίκη, τονίζοντας ότι εστάλησαν επιστολές στον Πρόεδρο της Π.Ο.Ε. και στα σωματεία μέλη της, για τις οποίες έως και σήμερα δεν έχουμε λάβει καμία απάντηση και ότι στην κρίσιμη περίοδο  που διανύουμε η ανάγκη για ενότητα πρέπει να γίνεται φανερή στην πράξη.
 Η εικόνα των δύο ξεχωριστών εκδηλώσεων στη μνήμη της 19ης Μαΐου είναι απαράδεκτη τόνισε με έμφαση ο κ. Αποστολίδης.
Με γνώμονα την ενότητα του ποντιακού χώρου ο Υπουργός Μακεδονίας-Θράκης, ανέλαβε την πρωτοβουλία να συμβάλει τα μέγιστα προς αυτή την κατεύθυνση θέτοντας την κοινή εκδήλωση υπό την αιγίδα του.
 Το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ποντιακών Σωματείων και του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιδρύματος Παναγία Σουμελά, ευχαρίστησαν τον Υπουργό για την πρωτοβουλία πραγματοποίησης ενωτικής εκδήλωσης και την ουσιαστική συμπαράστασή του στο έργο της Π.Ο.Π.Σ.