Τετάρτη, 23 Ιουνίου 2021, 9:25:00 μμ
etpa
Τετάρτη, 28 Νοεμβρίου 2007 09:17

Υποβάθμισαν τις εκδηλώσεις του Φεστιβάλ Κινηματογράφου

Συντάκτης:
 Για μια ακόμη χρονιά πραγματοποιήθηκαν στο Κιλκίς οι παράλληλες προβολές του Φεστιβάλ Κινηματογράφου.
Φέτος με ευθύνη του Φεστιβάλ Κινηματογράφου, οι προβολές περιορίστηκαν σε τρεις ημέρες προβολών και συγκεκριμένα από την Κυριακή 25 έως την Τρίτη 27 Νοεμβρίου.
 Την Κυριακή πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια και προβλήθηκε η πρώτη ταινία στον μοναδικό κινηματογράφο του νομού Κιλκίς, το «Άστρον».
Στον χαιρετισμό του ο πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού του Δήμου Κιλκίς και αντιδήμαρχος Πολιτισμού κ. Χρ. Σπίγκος χαιρέτησε τον ιστορικό για το Κιλκίς θεσμό των παράλληλων προβολών, αλλά σημείωσε και τον προβληματισμό του για την μείωση των ημερών προβολών καθώς και για μια διαφαινόμενη αδιαφορία ή κακή οργάνωση εκ μέρους του διοργανωτή φορέα, δηλαδή του Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης.
Ο αντινομάρχης κ. Αναστ. Αμανατίδης στο ίδιο μήκος κύματος, ήταν πάντως πιο αισιόδοξος και υπογράμμισε ότι η παρουσία του κόσμου αν και δεν προηγήθηκε η κατάλληλη προετοιμασία, είναι παρήγορο γεγονός. Καταλήγοντας εξέφρασε την ευχή, οι εκδηλώσεις της επόμενης χρονιάς να είναι αναβαθμισμένες σαν τις παλαιότερες διοργανώσεις.
Ο δήμαρχος Κιλκίς κ. Τερζίδης ως διαμαρτυρία «παραιτήθηκε» από τον χαιρετισμό του.
Ακολούθησε η προβολή της ταινίας «Επιστροφή» σε σενάριο και σκηνοθεσία του Βασίλη Δούβλη.
Τη Δευτέρα προβλήθηκε η ταινία «Πολύ μιλάς πολύ κλαίς» σε σενάριο και σκηνοθεσία του Δημήτρη Κατσικούδη, ενώ οι προβολές στο Κιλκίς έκλεισαν με την ταινία «Ο Βούδας λιποθύμησε από ντροπή» του Χάνα Μαχμαλμπάφ.