Τετάρτη, 14 Απριλίου 2021, 10:59:13 μμ
etpa
Τετάρτη, 07 Οκτωβρίου 2020 21:28

Ενεργά κρούσματα όμορων νομών περιδιάβηκαν επί μέρες στο Κιλκίς..!

Συντάκτης:

Δεν είναι απολύτως σαφείς οι απαντήσεις που έρχονται από την Πολιτική Προστασία για τα αίτια της συμπερίληψης του ν. Κιλκίς στα παρατεινόμενης ισχύος έκτακτα περιοριστικά μέτρα παρότι ο αριθμός των κρουσμάτων-σχεδόν μηδενικός- δεν παρέχει νομιμοποιητική βάση.


Να ξεκαθαρίσουμε εξαρχής: Δεν είμαστε από εκείνους-τουναντίον μάλιστα- που αμφισβητούν τα μέτρα προστασίας ή διακρίνονται σε τυφλές επιθέσεις κατά πάντων θεωρώντας πως εξυπηρετούμε με τον τρόπο αυτό τα συμφέροντα του ν. Κιλκίς.
Το Κιλκίς υπέφερε επί δεκαετίες και υποφέρει ακόμα από τοπικισμούς παραγόντων του με βαρέα συμπτώματα βαλκανικού επαρχιωτισμού. Οι εν λόγω διακρίνονται κάθε φορά που απαιτείται νουνεχής αντιμετώπιση προκλήσεων και σοβαρών προβλημάτων σε νηπιώδεις Ιερεμιάδες κατά του κράτους των Αθηνών το οποίο υποτίθεται φταίει για όλα. Πολύ περισσότερο δεν θα καταντήσουμε να εκτελούμε συμβόλαια στο όνομα δήθεν του Κιλκίς . Κλείνει η παρένθεση.
Η πειθώ είναι μέρος της συνταγής αντιμετώπισης της πανδημίας. Και στο Κιλκίς αναμένουμε πειστικές εξηγήσεις. Από την Πολιτική Προστασία δεν ήρθαν. Ωστόσο σε μια ανακοίνωση του Αντιπεριφερειάρχη Ανδρέα Βεργίδη καταγράφεται αν και όχι με ολοκληρωμένο τρόπο, η κύρια εξήγηση της συμπερίληψης του νομού στα παρατεινόμενης ισχύος περιοριστικά μέτρα.
Δηλώνει ο κ. Βεργίδης: Η γειτνίαση της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς με τις ΠΕ Πέλλας (περιοχή όπου πρόσφατα καταγράφηκε έντονο επιδημιολογικό φορτίο), Σερρών και Θεσσαλονίκης και η καθημερινή μετακίνηση πολιτών από και προς τις προαναφερόμενες Περιφερειακές Ενότητες κυρίως για λόγους εργασίας, καθιστά ακόμα πιο αναγκαία την τήρηση των προβλεπόμενων μέτρων προστασίας έναντι του ιού.
Αυτή ήταν η αφορμή για να ερευνήσουμε το θέμα. Και παρότι από την Πολιτική Προστασία οι πληροφορίες έρχονται με το «τσιγκέλι» αυτά που πληροφορηθήκαμε τα θέτουμε υπόψιν σας.
Τα λεγόμενα ποιοτικά χαρακτηριστικά λοιπόν είναι εκείνα που πέραν του αριθμού των κρουσμάτων επιβάλλουν τα έκτακτα μέτρα.
Συνίστανται στην καθημερινή παρουσία στο νομό ατόμων από γειτονικούς που βρέθηκαν σε ελέγχους θετικοί στο ιό και από την ιχνηλάτηση προέκυψε ότι έρχονταν καθημερινά στο νομό (προφανώς πριν την τον έλεγχό τους αφού στη συνέχεια τίθενται σε καραντίνα οι θετικοί στο ιό) Επομένως αξιολογείται ως χρήζουσα έκτακτων περιοριστικών μέτρων η παρουσία εντός του νομού δεκάδων ενεργών κρουσμάτων.
Δεσμευόμαστε ότι θα συνεχίσουμε το ρεπορτάζ -μακάρι να δώσει πλήρη εξήγηση ο κ. Χαρδαλιάς, και δημόσια μάλιστα όπως δεσμεύτηκε- και όσα πρόσθετα στοιχεία πληροφορηθούμε θα τα μοιραστούμε μαζί σας.