Πέμπτη, 15 Απριλίου 2021, 2:13:51 πμ
etpa
Πέμπτη, 07 Μαϊος 2020 14:19

Η αγωνία του δημάρχου Κιλκίς και για τα καταστήματα εστίασης

Συντάκτης:

Η απαλλαγή των καφέ και των καταστημάτων της πόλης του Κιλκίς από τα τέλη κοινόχρηστων χώρων, καθαριότητας και φωτισμού, για όσο διάστημα έχουν παραμείνει κλειστά λόγω κορονοϊού, ήταν από τα πρώτα υποστηρικτικά μέτρα που πήρε η Δημοτική Αρχή του Δημήτρη Κυριακίδη.

 

Και δε θα σταθεί μόνο σ’ αυτά. Ήδη οι αρμόδιες δημοτικές υπηρεσίες μελετούν προσεκτικά τις επόμενες κινήσεις τους, ώστε να βοηθηθούν ακόμη περισσότερο τα μαγαζιά της πόλης και εάν είναι δυνατόν να καλύψουν τους χαμένους τους τζίρους.

Τα χαρτιά που ανοίγει η Δημοτική Αρχή για την εμπορική αγορά είναι να λειτουργήσει η 21ης Ιουνίου ως πεζόδρομος τους θερινούς μήνες για τη βόλτα των Κιλκισιωτών, από Παρασκευή έως Κυριακή, με παράλληλα απαγόρευση της κυκλοφορίας και να δίνεται το δικαίωμα στους επαγγελματίες για την ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων στην πρόσοψη των μαγαζιών τους, αλλά και σε χωροθετημένη λωρίδα του δρόμου. Να κλείσει, επίσης, ο πεζόδρομος της 25ης Μαρτίου για ανάλογη εκμετάλλευση. Σε πεζοδρόμους, πλατείες και πάρκα όπου λειτουργούν πέριξ μαγαζιά σχεδιάζεται το άπλωμα των τραπεζοκαθισμάτων.

Αύριο πρωί στις 9, αυτές οι προτάσεις μπαίνουν στο τραπέζι σε σύσκεψη του Δημάρχου Κιλκίς με την Κοινότητα Κιλκίς, ενώ στις 2 το μεσημέρι θα ακολουθήσει και νέα σύσκεψη με τον Εμπορικό Σύλλογο της πόλης.