Σάββατο, 26 Νοεμβρίου 2022, 7:01:03 μμ
Σάββατο, 01 Οκτωβρίου 2022 18:32

Κόντρα και πάλι για τη ΔΕΥΑ Κιλκίς στο δημοτικό συμβούλιο

Θέμα που κυριάρχησε στην δίωρη εκτός ημερήσιας διάταξης συζήτηση στο πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο του Κιλκίς αφορούσε και πάλι τη ΔΕΥΑ Κιλκίς.

 

Με αφορμή την απόρριψη μιας δημοπρασίας από τμήμα του Ελεγκτικού Συμβουλίου -αφορούσε την προμήθεια ψηφιακών υδρομέτρων, προϋπολογισμού 2.270.000 ευρώ- ο επικεφαλής του συνδυασμού «Συμμετέχω» Δημήτρης Αγαθόπουλος άσκησε δριμύτατη κριτική. “Χρεοκοπημένο μπάχαλο”, χαρακτήρισε τη ΔΕΥΑΚ. Η απόρριψη αυτή αποτελεί καμπανάκι και για τα μεγάλα έργα, συνέχισε. Οι λόγοι της ακύρωσης φωτογραφίζουν δημοπρασίες. Μπαίνουν φωτογραφικοί όροι στις δημοπρασίες. Παραγκωνίζεται ο γενικός διευθυντής της επιχείρησης. Τη ΔΕΥΑΚ τη διοικεί ένα άτομο …ήταν μερικές από τις βαρύτατες κατηγορίες που εξαπέλυσε. Και ζήτησε να γίνει ειδική συνεδρίαση του σώματος για να συζητηθούν τα θέματα της ΔΕΥΑ Κιλκίς.
Ο Δήμαρχος Δημήτρης Κυριακίδης παρενέβη και υπερασπίστηκε το έργο της ΔΕΥΑΚ. Είναι χρεοκοπημένο μπάχαλο μια επιχείρηση που φέρνει έργα 50 εκατ. ευρώ στο Κιλκίς; Είναι μπάχαλο μια επιχείρηση που χωρίς το αναγκαίο προσωπικό εξασφαλίζει νερό στους πολίτες σε τιμή από τις χαμηλότερες της Κ. Μακεδονίας και της Ελλάδας ολόκληρης;
Αναφορικά με την απόρριψη της δημοπρασίας (του πρακτικού της) για τα ψηφιακά υδρόμετρα ο κ. Κυριακίδης το χαρακτήρισε τυπικό και προεξόφλησε ότι η Ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου θα κάνει δεκτή της ένσταση που υπέβαλε η ΔΕΥΑ και το έργο θα λάβει το δρόμο της υλοποίησης. Μάλιστα ανέφερε ότι η απόφαση της Ολομέλειας θα εκδοθεί αύριο (για την περασμένη Τρίτη) όπως και την ίδια ημέρα θα περάσουν από το Ελεγκτικό και τα δυο εμβληματικά έργα.
Τι θα πείτε τότες, ρώτησε ο κ. Κυριακίδης. Και δεσμεύτηκε πως όταν ολοκληρωθούν οι διαδικασίες και για τα εμβληματικά έργα θα έρθει προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο το θέμα της ΔΕΥΑ Κιλκίς.