espa pkm

Πέμπτη, 23 Απριλίου 2026, 7:49:59 πμ
Δευτέρα, 29 Δεκεμβρίου 2014 22:54

Ο Γιώργος Μπαλάσκας νέος δημοτικός σύμβουλος

Η παραίτηση της κ. Βούλας Ποζίδου ανοίγει το δρόμο για τον πρώτο αναπληρωματικό των δημοτικών εκλογών Γιώργο Μπαλάσκα προς το Δημοτικό Συμβούλιο Κιλκίς. Έτσι ο κ. Μπαλάσκας, δάσκαλος διευθυντής στο Δημ. Σχολείο Επταλόφου, θα ορκιστεί εντός των ημερών και θα καταλάβει τη θέση του Δημοτικό Συμβούλιο Κιλκίς.

 

Δύναται να…
Δέσμιοι της απόλυτης γραφειοκρατίας είναι πολλές φορές οι δημοτικοί μας άρχοντες, που ενώ έχουν και τη βούληση και τη δυνατότητα να δώσουν λύσεις σε διάφορα θέματα, δεν μπορούν να το κάνουν, γιατί δεν είναι της αρμοδιότητάς τους και συνεπώς δεν εγκρίνονται οι σχετικές πιστώσεις από τον Επίτροπο. Ούτε και ο Επίτροπος βεβαίως ευθύνεται, αφού θα πρέπει να ελέγχει τη νομιμότητα των πληρωμών και συνεπώς να εφαρμόζει ό,τι ο νόμος προβλέπει.
Δυο παραδείγματα:
Όταν είχε έρθει τις προάλλες ο υπουργός Υγείας Μ. Βορίδης στο Κιλκίς ο δήμαρχος Δ. Σισμανίδης του έθεσε ένα απλό αίτημα. Η ευθύνη λειτουργίας των αγροτικών ιατρείων ανήκει στο νοσοκομείο και ο δήμος αδυνατεί ακόμη και να φροντίσει για τη θέρμανσή τους και την αξιοπρεπή λειτουργία των χώρων και την εξυπηρέτηση των δημοτών. Ο κ. Σισμανίδης ζήτησε μια απλή τροπολογία, να προστεθεί στην ευθύνη λειτουργίας και ένα «σε περίπτωση αδυναμίας του νοσοκομείου ο δήμος ΔΥΝΑΤΑΙ να συμβάλλει…», ώστε και να μπορούν να βοηθούν οι δήμοι και να μη βρίσκονται μετά κατηγορούμενοι στα Δικαστήρια.
Το δεύτερο παράδειγμα αφορά την πληρωμή των εργαζομένων «Βοήθεια στο Σπίτι», που φθάνουν να είναι απλήρωτοι κοντά έξι μήνες, με ευθύνη της Αθήνας που έχει το πρόγραμμα και τη λειτουργία του.
Ο δήμαρχος τόνισε στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο πως θα μπορούσε να χορηγήσει «δανεικά» χρήματα στην Κοινωφελή Επιχείρηση για να πληρωθούν ένα ποσό οι εργαζόμενοι και μετά να επιστραφούν τα χρήματα όταν η εταιρεία της ΚΕΔΕ στείλει τα χρήματα που οφείλει. Θα εγκριθεί το «δάνειο» και η διευκόλυνση από τον Επίτροπο;
*
Μεταξύ μας, και κάτι τέτοιες «διευκολύνσεις» και αποφασιστικές λύσεις υπέρ των δημοτών και των φορέων τους πληρώνει ο Β. Μπαλάσκας. Ποιος τούπε να κάνει αποδυτήρια ποδοσφαιρικών ομάδων στα χωριά και δεν άφηνε τους νέους να ξεντύνονται υπαιθρίως;